Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kevin Hoekstra stopt: "mogelijkheden kwamen niet overeen met de wensen"

Kevin Hoekstra stopt: "mogelijkheden kwamen niet overeen met de wensen"

geplaatst woensdag 17 april 2024 om 14:59:41 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

Komend seizoen zal Kevin Hoekstra niet terugkeren als schaatser in het marathonpeloton. “Na 8 jaar als landelijk marathonrijder heb ik besloten een punt te zetten achter mijn carrière.” Laat de 32-jarige Drent via Instagram weten. Hoekstra was sinds januari opzoek naar een nieuwe ploeg nadat zijn contract bij Bouwselect / De Haan Westerhoff niet werd verlengd. “De mogelijkheden kwamen niet overeen met de wensen en dat heeft mij doen besluiten het tijd is voor andere dingen.”

In de jaren bij eerst Man & Mach en later Bouwselect won Kevin Hoekstra de Cup bij beloften en zag hij drie van zijn ploeggenoten (Open) Nederlands kampioen worden. Zelf won hij het sprintklassement in de Trachitol Trophy en stond hij tweemaal op een kunstijspodium. Afgelopen februari behaalde hij in Luleå zijn enige podiumplaats tijdens de Grand Prix op natuurijs.

Bij zijn afscheid bedankt Hoekstra iedereen die op wat voor een manier dan ook heeft bijgedragen aan zijn prestaties. “Zonder jullie had ik het nooit gekund. Tot ziens”