Schaatspeloton.nl - Nieuws - Leontienhuis wil vernieuwen met oog op de toekomst, maakt beloftenploeg rond met Emma Noz

Leontienhuis wil vernieuwen met oog op de toekomst, maakt beloftenploeg rond met Emma Noz

geplaatst maandag 4 maart 2024 om 22:16:05 op Schaatspeloton.nl

Emma Noz maakt voor het volgende seizoen de beloftenploeg van Leontienhuis compleet. Aan de invulling van de topdivisieploeg wordt nog gewerkt.

Emma Noz maakt voor het volgende seizoen de beloftenploeg van Leontienhuis compleet. Aan de invulling van de topdivisieploeg wordt nog gewerkt.

De vrouwen van het Leontienhuis willen komend seizoen sterk vernieuwen met het oog op de toekomst. Van het huidige topdivisieteam van ploegleider Michael Veen blijft alleen, de dit jaar door blessureleed geplaagde, Leonie Beers ook komend seizoen actief op het hoogste niveau. Deborah Veerman gaat zich focussen op haar wielercarrière en Liesbeth Veen-Milatz had al aangekondigd dat ze zou stoppen. Fenna Zandstra kiest ervoor om een jaar individueel bij de beloften te gaan rijden. De ploeg is in gesprek met verschillende schaatsers voor de vrijgekomen posities. Bij de beloftenploeg maakt Emma Noz het team compleet.

Noz vult in de beloftenploeg de plek in van Kim Zuiver die heeft besloten te stoppen. Nikita Fredrikze, Tara Donoghue en Rienke Boonstra komen ook volgend seizoen uit voor de ploeg waar Liesbeth Veen-Milatz het ploegleiderschap op haar zal gaan nemen. Emma Noz is als langebaanschaatser actief voor KNSB Talent Team Zuidwest en kleurde dit seizoen als wildcard-rijdster de beloftenmarathon in Eindhoven met een lange ontsnapping. Noz zal meer marathons gaan rijden in combinatie met haar langebaancarriére.

De ploeg stelt met het oog op de toekomst een vijfjarenplan op waarin ze stappen vooruit willen gaan zetten. “Met dit vijfjarenplan willen we werken aan de ontwikkeling van onze rijdsters waarmee we met het team een hoger niveau willen gaan bereiken.” Aldus ploegleider Michael Veen. Hierbij wil het Leontienhuis, samen met sponsor Dutch BI Geek, meer gebruik gaan maken van verzamelde data rond trainingen en wedstrijden. “Meten is weten.” Stelt Peter van den Bos van Dutch BI Geek. “En ik als schaatsgek kan hiermee mijn 2 passies combineren."