Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Sprog vernieuwt maar behoudt Chiel Smit

Team Sprog vernieuwt maar behoudt Chiel Smit

geplaatst donderdag 22 februari 2024 om 12:58:21 op Schaatspeloton.nl

Lars Woelders rijdt volgend seizoen bij Team Sprog.

Lars Woelders rijdt volgend seizoen bij Team Sprog. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nadat eerder Alternatieve Elfstedentochtwinnaar Christian Haasjes vertrok naar Bouwselect / De Haan Westerhoff verliest Team Sprog ook Indra M?dard aan. De Belg die dit seizoen in de marathon tot een vierde plaats kwam, maar ook vaak marathons moest missen vanwege langebaanverplichtingen, maakt de overstap naar het internationale langebaanteam Novus. Daar staat tegenover dat de ploeg van ploegleider Jeroen de Vries natuurijsspecialist Chiel Smit weet te behouden en met Lars Woelders, Ruben Ligtenberg en Hylke de Boer versterking weet binnen te halen. Daarmee krijgt de ploeg voor seizoen 2024/2025 al vorm.

Chiel Smit verlengt
Na twee seizoenen bij Team Sprog, zet Chiel Smit dus ook zijn derde jaar in de Topdivisie voort bij Team Sprog. De schaatser uit Zuidwolde heeft in zijn eerste twee jaar in de topdivisie twee grote prijzen behaald. Vorig jaar won hij de Grand Prix-finalewedstrijd The Sea Ice Classic, en dit jaar bewees Smit dat hij als natuurijs specialist mag worden beschouwd. Hij eindigde als tweede achter Daan Gelling op het ijs van de Weissensee tijdens het ONK.

“Ik ben hier enorm blij mee. Onder de begeleiding van Jeroen de Vries en Bram Sikma zet ik jaarlijks stappen vooruit. Ik heb de ambitie om me nog verder te ontwikkelen. De faciliteiten in dit team zijn uitstekend geregeld, en daar gedij ik goed bij," aldus Chiel Smit. Volgens Ard Alderts is Chiel de perfecte match met dit team; nuchter, hardwerkend en ambitieus. “De chemie tussen Jeroen en Chiel zie je ieder jaar naar een hoger niveau groeien, en dat is mooi om te zien. Wij hopen dat hij volgend seizoen deze groei doorzet, samen met zijn nieuwe ploeggenoten, want er zit nog veel rek in,” aldus Alderts.‍

Woelders, Ligtenberg en De Boer komen
Nieuw in de ploeg zijn Lars Woelders en Ruben Ligtenberg die beiden overkomen van OKAY / Interfarms. "Ik ben mijn huidige team dankbaar voor wat ze voor mij gedaan hebben, maar ben ook ontzettend blij met de kans welke mij geboden wordt bij Team Sprog.” Laat De 22-jarige Woelders weten. “ Zij hebben de laatste twee jaar bewezen dat je ook met minder middelen tot grote prestaties kunt komen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij mij een stap voorwaarts kunnen laten maken. Ik wil mij verder ontwikkelen als marathonschaatser, maar ook in het langebaanschaatsen wil ik stappen maken. Hierover heb ik zeer positieve gesprekken gehad met Jeroen de Vries, trainer van Team Sprog, en heb er alle vertrouwen in dat dit moet gaan lukken."

Ook Ligtenberg verwijst naar de eerste jaren van het toch kleinere Sprog wat vaak boven hun gewicht bokste “Team Sprog heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat ze geen pannenkoeken zijn. Het is, volgens mij, een team dat elkaar naar een hoger niveau wil tillen.” Stelt Ligtenberg die bij zijn oude ploeg op een zijspoor was beland. “Ook op individueel gebied, en dat spreekt mij aan. Mijn doel is om in de top mee te strijden, en ik heb veel vertrouwen in de begeleidingsstaf die mij hierin gaat ondersteunen," Voor Hylke de Boer is het dan weer de kans om de stap van de beloften naar de topdivisie te maken die hem voor Sprog doet kiezen. “In mijn huidige team werd er geen ruimte voor mij gecreëerd om door te stromen, en na 3 jaar beloftendivisie wil ik nu echt de stap maken naar de grote jongens.” Stelt De Boer. “Bij Team Sprog heb ik een prachtig team gevonden waar ik verder mee kan. Spannend is het wel, maar ik heb er heel erg veel zin in,”

“Als begeleidingsteam zijn wij trots op de stappen die wij als organisatie op dit moment zetten. Ons huidige team heeft het de afgelopen twee jaar ontzettend goed gedaan, en dat is een compliment aan het hele team.” Aldus een trotse teammanager Alderts “Wij willen blijven ontwikkelen en geloven in de filosofie dat we jongens aan ons proberen te binden die potentie hebben om op termijn podium te rijden. Dat zal heus niet met iedereen slagen, maar we hebben elkaar nodig om resultaten te boeken. Met Lars hebben we nu iemand die van hetzelfde kaliber is als Christian Haasjes. Christian heeft zijn transfer meer dan verdiend, maar zal altijd in mijn hart blijven zitten. Hij is niet alleen talentvol, maar ook nog eens een aardige gast.”