Schaatspeloton.nl - Nieuws - Grand Prix herstart in Zweden, vanaf 9 uur livestream via YouTube

Grand Prix herstart in Zweden, vanaf 9 uur livestream via YouTube

geplaatst woensdag 21 februari 2024 om 21:58:47 op Schaatspeloton.nl

Beau Wagemaker en Jeroen Janissen beginnen in Zweden aan de tweede helft van de Grand Prix-cyclus in het oranje leiderspak.

Beau Wagemaker en Jeroen Janissen beginnen in Zweden aan de tweede helft van de Grand Prix-cyclus in het oranje leiderspak. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Grand Prix kent morgen haar herstart in Zweden. Om 9:00 uur beginnen de vrouwen aan hun vierde Grand Prix-wedstrijd. Om 12:00 uur klinkt het startschot voor de mannen. De vrouwen 80 kilometer af, de mannen strijden in Luleå over 100 kilometer. De wedstrijden worden door de plaatselijke organisatie live uitgezonden op hun YouTube-kanaal. De livestream wordt mede mogelijk gemaakt door A6.nl en de Zweedse mijnbouwgigant LKAB die haar hoofdkwartier kent in Luleå en als lokale sponsor de wedstrijden ondersteunt.

Beau Wagemaker (PGM Bakker) en Jeroen Janissen (OKAY / Interfarms) beginnen in Zweden in het oranje leiderspak. Wagemaker heeft Open Nederlands Kampioen Merel Bosma (BDM / BTZ), op 0,1 punt, en Alternatieve Elfstedentochtwinnares Tessa Snoek (VGR Sport / Vreugdenhil dairy foods), op 3 punten, in haar nek hijgen. Janissens voorsprong is iets ruimer. Maar ook Alternatieve Elfstedentochtwinnaar Christian Haasjes (Sprog) staat op 6 punten dichtbij. Daarbij moet wel aangegeven worden dat van Haasjes verwacht mag worden dat hij geen kandidaat zal zijn voor de eindoverwinning. Vanuit zijn geloofsovertuiging zal hij zondag bij de finalewedstrijd van de Grand Prix naar verwachting niet aan de start staan. Harm Visser (Jumbo / Visma) staat op plaats drie al 17 punten achter Janissen.