Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vrouwen van VGR en Turner hebben ploeg compleet

Vrouwen van VGR en Turner hebben ploeg compleet

geplaatst maandag 19 februari 2024 om 22:10:21 op Schaatspeloton.nl

Femke Mossinkoff en Loesanne van der Geest, hier op eerste en derde positie nog als concurrenten in actie, worden komend seizoen ploeggenoten bij VGR. Roos Markus, hier in tweede positie, moet juist plaatsmaken bij die ploeg.

Femke Mossinkoff en Loesanne van der Geest, hier op eerste en derde positie nog als concurrenten in actie, worden komend seizoen ploeggenoten bij VGR. Roos Markus, hier in tweede positie, moet juist plaatsmaken bij die ploeg.

Twee ploegen uit de vrouwentopdivisie hebben nog voor de wedstrijden in Zweden deze week beginnen hun samenstelling voor het volgende seizoen rond. Bij Turner zullen Janne Berkhout en Sophie Kraaijeveld de stoppende Dieuwertje van Kalken en Daphne Alderts vervangen en zo samen met Evi Gelling en Tjilde Bennis op het ijs gaan verschijnen. Bij de vrouwen van VGR Sport / Vreugdenhil dairy foods nemen Femke Mossinkoff en Loesanne van der Geest de plaatsen in van de stoppende Emma Engbers en de bij de ploeg vertrekkende Roos Markus. Brit Qualm en Alternatieve Elfstedentochtwinnares Tessa Snoek blijven de formatie trouw.

Zowel Janne Berkhout als Femke Mossinkoff rijden dit seizoen in het geel van Van Ramshorst Renault dat na dit seizoen uit elkaar valt. De pas 19-jarige Berkhout maakt de stap van de autohandelaar naar Team Turner dat een jonge talentvolle ploeg op het ijs kan brengen. Sophie Kraaijeveld, slechts een jaartje ouder dan Berkhout, komt over van Gewest Fryslan / Victron Energy en haar leeftijdsgenoot Evi Gelling, die afgelopen zaterdag voor het eerst naar een podiumplaats snelde op het hoogste niveau blijft het rood-wit van Turner trouw. Met haar 26 jaar en acht seizoen op het hoogste niveau valt Tjilde Bennis zo komend seizoen op in de ploeg die Dieuwertje van Kalken en Daphne Alderts ziet stoppen.

Mossinkoff bewandelt dan weer het pad van Van Ramshorst Renault naar het VGR Sport / Vreugdenhil dairy foods van Alternatieve Elfstedentochtwinnares Tessa Snoek. De aanvallende Mossinkoff, die dit seizoen zich liet gelden tijdens het NK op kunstijs waar zij in een overmacht van Albert Heijn Zaanlander toch het brons kon ophalen, gaat komend seizoen aan haar vierde jaar op het hoogste niveau beginnen. In 2021 was ze al een keer goed voor een overwinning in de topdivisie. In totaal mocht ze driemaal het podium beklimmen tijdens een kunstijswedstrijd op het hoogste niveau. Ook Loesanne van der Geest stond al eens op het podium en maakt nu de stap van het stoppende PGM Bakker naar VGR. Naast Mossinkoff, Van der Geest en Snoek maakt Brit Qualm komend seizoen de ploeg compleet. De door pech geplaagde Wassenaars komt terug van een zware rugblessure. Dit seizoen reed ze met pinnen en schroeven in haar rug rond die binnenkort verwijderd zullen worden. Ook Qualm stond al eens op het podium waardoor VGR Sport / Vreugdenhil dairy foods 2024/2025 zal gaan beginnen met een kwartet dat in elk geval al eens aan de prijzen heeft geroken.