Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter Doucet en Suzanne Dionne winnen MSI Series

Peter Doucet en Suzanne Dionne winnen MSI Series

geplaatst zaterdag 25 maart 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In de Noord Amerikaanse marathoncompetitie zijn de Canadezen Peter Doucet en Suzanne Dionne uit de bus gekomen als eindwinnaars. De afsluitende wedstrijd van de MSI Series, het Open Canadees Kampioenschap werd eind februari op Sylvan Lake gewonnen door Richard Sijm (Hydroskate.nl).

Nadat op 23 februari met het Canadees Kampioenschap de laatste wedstrijd werd verreden, is nu de eindstand officieel geworden. Peter Doucet hoefde aan de laatste wedstrijden van de competitie al niet meer deel te nemen om de eindzege, met een puntentotaal van 1216,9 punten, op te eisen. Dit kwam door het systeem van de MSI Series waarin de beste 7 resultaten meetellen voor het klassement. De Canadees Jake Maarse deed aan tien van de elf wedstrijden mee, maar kwam met 1093,7 punten achter Doucet als tweede uit de bus. De Amerikaan Jim Cornell werd met 832,2 punten derde.
Richard Sijm (Hydroskate.nl) die aan de slotwedstrijd deelnam en die ook won staat met 200,0 punten op de 54e plaats.

Bij de Dames was de eindzege onbetwist voor Suzanne Dionne. De Canadese won 6 van de 11 etappes en behaalde zo een score van 1379,9 punten, dicht bij het maximum van 1400 punten. Op de tweede plaats eindigde de Amerikaanse Kathie Zapotocki met 986,3 punten. De zeer jonge Canadese Paisley Perrie kwam met 926,1 als derde uit de bus.
Op de 25e plaats is Tineke Dijkshoorn dankzij een tweede plek in het Open Canadees Kampioenschap terug te vinden als eerste Nederlandse.