Schaatspeloton.nl - Nieuws - Liesbeth Veen-Milatz stopt en gaat door als ploegleidster bij Leontienhuis

Liesbeth Veen-Milatz stopt en gaat door als ploegleidster bij Leontienhuis

geplaatst zaterdag 3 februari 2024 om 08:50:41 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weken heeft Liesbeth Veen-Milatz haar laatste meters gereden op de Weissensee. De 30-jarige schaatsster stopt na het seizoen als marathonschaatsster na 10 jaar actief te zijn geweest op het hoogste niveau. Volgend jaar keert Veen-Milatz echter weer terug op het bergmeer waar ze in 2017 tiende werd in de Alternatieve Elfstedentocht en afgelopen woensdag na 200 kilometer nog als vijftiende finishte. Ze doet dat dan als ploegleidster bij haar huidige ploeg Leontienhuis. De Moordrechtse zal de beloften onder haar hoede nemen. Over de samenstelling van zowel de topdivisie- als beloftenploeg van Leontienhuis zal later meer bekend worden.

Veen-Milatz debuteerde in 2014 op het hoogste niveau na het seizoen daarvoor de Regiotopcompetitie, de voorloper van de beloften, te hebben gewonnen. Dat jaar was ze bij twee regiotopwedstrijden de beste en in de eindrangschikking vrouwen als Elsemieke van Maaren, Merel Bosma, Anne Tauber en Floortje Mackaij achter haar. Op kunstijs bleven voor haar op hoogste niveau de resultaten uit. Driemaal slechts reed ze in de punten. Op natuurijs kwam ze verder met een tiende plaats tijdens de zware Alternatieve Elfstedentocht van 2017 als beste resultaat. “Ik vind het jammer te moeten stoppen, maar het lichaam zegt dat het genoeg is geweest.” Aldus Veen-Milatz die woensdag voor de zesde keer deze 200-kilometerwedstrijd volbracht met een vijftiende plaats als resultaat. “ Voor alleen de natuurijswedstrijden kan ik mij niet een heel jaar meer opladen.”

Volgend jaar zal ze aan de kant staan als het startschot klinkt. Na vier seizoenen als rijdster uit te zijn gekomen voor het Leontienhuis zal ze nu toetreden tot het begeleidingsteam waar man Michael Veen nu al actief is. “Met mijn ervaring wil ik de nieuwe generatie coachen.” Blikt Liesbeth Veen-Milatz vooruit die als ploegleidster de beloftenvrouwen bij zal gaan staan. “En daarnaast wil ik graag met het team en de begeleiding stappen gaan maken om te professionaliseren.”