Schaatspeloton.nl - Nieuws - Accu-Chek IJsfestijn: Sander Kingma wint marathon, 2300 euro voor Right to Play

Accu-Chek IJsfestijn: Sander Kingma wint marathon, 2300 euro voor Right to Play

geplaatst woensdag 22 maart 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

 In de pauze werd een demonstratie marathon gereden die gewonnen werd door Sander Kingma (Indische Cake).

In de pauze werd een demonstratie marathon gereden die gewonnen werd door Sander Kingma (Indische Cake). (bron: Cold Ice Support)

Zaterdagmiddag is op het Accu-Chek IJsfestijn in Utrecht 2300 euro verdiend voor de stichting Right to Play van Johan Olav Koss. Tijdens het festijn hebben 300 kinderen met diabetes geschaatst onder begeleiding van bekende schaatsers. In de pauze werd een demonstratie marathon gereden die gewonnen werd door Sander Kingma (Indische Cake).

De kinderen in een leeftijd van 8 tot en met 19 jaar leerden sprinten, kregen uitleg en tips over techniek en hadden veel fun met bekende schaatsers. Enkele aanwezig schaatsers waren Jan Bos, Falko Zandstra, Jeroen Straathof en een groot gedeelte van het marathonpeloton.

Er was niet alleen een programma voor lange afstandrijders maar ook voor kunstrijders. Kinderen leerden hoe ze een pirouette moesten maken of hoe ze soepel en charmant achteruit konden schaatsen. Ook voor het kunstrijden kwamen er professionals die tips aan de kinderen gaven.

In de pauze werd door de aanwezige marathonrijders, Jan Bos en Jeroen Straathof hadden besloten te kijken een demo marathon verreden. Ouders en kinderen keken met veel belangstelling naar de prestaties van de rijders en rijdsters (Linda Verdouw en Lieke Splinter) en zelfs "Good Old" Jan Eise Kromkamp melde zich aan de start. Men zou rustig aan doen maar al snel ging, onder impuls van Kurt Wubben, het tempo omhoog. 10 ronden voor het einde besloot een groepje rijders, ondermeer Bas van Hest en Sander Kingma het peloton te verlaten. Met nog twee ronden te gaan sprong Kurt Wubben uit het peloton weg en wist de kopgroep te bereiken. Sander Kingma keek op een Chad Hedrick wijze onder zijn schouder door en plaatste zijn laatste demarrage. Hierdoor wist hij als eerste de eindstreep te passeren. Kurt Wubben werd tweede en Bas van Hest derde.

Er was ook nog een ijsspel waarmee punten verzameld konden worden. De verzamelde punten werden door Accu-Chek omgezet in euro's ten behoeve van Right To Play. In totaal werd er 2300 euro opgehaald voor Right To Play.

Het Accu-Chek IJsfestijn was een activiteit van de Diabetesvereniging Nederland om deze reden was er ook een hypohoek aanwezig. De kinderen konden hier onder begeleiding van ervaren begeleiders en diabetesverpleegkundigen volop hun grenzen verkennen. Verder zorgde de muziek van een dweilorkest de hele dag voor extra sfeer.

Het Accu-Chek IJsfestijn was een activiteit van de Diabetesvereniging Nederland en werd mogelijk gemaakt door Accu-Chek en de Stichting Cold Ice Support.

(tekst: Cold Ice Support)