Schaatspeloton.nl - Nieuws - Weissensee vaak snelkookpan voor transfers; dit weten we op dit moment

Weissensee vaak snelkookpan voor transfers; dit weten we op dit moment

geplaatst woensdag 24 januari 2024 om 14:09:43 op Schaatspeloton.nl

De mannen van SportchaletViehhofen.at moeten opzoek naar een nieuwe ploeg. Het team houdt op te bestaan.

De mannen van SportchaletViehhofen.at moeten opzoek naar een nieuwe ploeg. Het team houdt op te bestaan. (bron: Schaatspeloton.nl)

Al voor de wedstrijden op de Weissensee beginnen zijn er al enkele transfers te melden voor het nieuwe seizoen. Waar in de dagen langs het bergmeer vaak ploegen, sponsors en rijders elkaar al jaren vinden om afspraken te maken voor het nieuwe seizoen, is er nu vooraf al enig nieuws te melden. Tijd om het jaarlijkse transferoverzicht weer af te stoffen. Hoe staat het er nu aan de vooravond van de wedstrijden op de Weissensee voor? Wat weten we al? Bij het live gaan van het transferoverzicht is dit de stand van zaken.

Bouwselect op dit moment spil in transfercarrousel
De ploeg van Bouwselect / De Haan Westerhoff is tot nu toe het middelpunt van de transfercarrousel. Er was natuurlijk al bekend dat Mart Bruggink zijn schaatsen gaat opbergen en dat het contract van Kevin Hoekstra niet wordt verlengd. De ploeg won wel de strijd om Christian Haasjes en haalde de rappe man weg bij Sprog. In de dagen voor de Weissensee kwam daar het nieuws bij dat Homme Jan de Groot een contract heeft getekend bij Jumbo / Visma. De Groot reageert in het persbericht van zijn nieuwe ploeg verguld op het fiet dat hij vanaf volgend seizoen deel mag uitmaken van de marathonploeg van Jumbo-Visma. "Dit is fantastisch. Van jongs af aan is het mijn doel geweest om bij een grote ploeg te komen, dus als de kans zich dan voordoet, is dat heel mooi", reageert de eerstejaarstopdivisierijder enthousiast. "Het is een groot compliment als zo'n team interesse in je toont. Natuurlijk heb ik getwijfeld of ik niet nog een jaar bij Bouwselect moest blijven, maar ik vond dat ik deze kans niet kon laten liggen." Hij maakt nu dus de keuze voor Jumbo / Visma.

Jorian ten Cate promoveert naar topdivisie
Bij OKAY / Interfarms schuift dan weer juist een van hun succesvolle beloftenrijders door naar de topdivisie. Jorian ten Cate maakt de stap een niveau omhoog, zo weet Schaatsen.nl te melden. Ten Cate was afgelopen zaterdag in Eindhoven de laatste wedstrijd voor de Weissensee won en was in totaal al drie keer de sterkste op het tweede niveau. Wel moet de 20-jarige schaatsen formeel nog tekenen, maar verwacht dat dat op de Weissensee zal gebeuren. Een andere transfer vanuit de OKAY-beloften hangt al lang in de lucht maar is formeel nog niet te bevestigen. Klassementsleider Wisse Slendebroek zou de overstap gaan maken naar Royal A-ware. Deze overstap is door Schaatspeloton.nl voorlopig dan ook nog niet opgenomen in het jaarlijkse transferoverzicht. Bij bevestiging zal dat natuurlijk wel gebeuren.

SportchaletViehhofen.at houdt op te bestaan
Wel in het overzicht een rij namen waarvoor de toekomst onzeker is. De mannen van SportchaletViehhofen.at zien hun ploeg stoppen en komen dus op de markt. Timo Verkaaik, Tom den Heijer, Willem Hoolwerf jr., Niels Overvoorde en Christaan Hoekstra zullen op en rond de Weissensee naast de schaatswedstrijden ook bezig zijn met hun marathontoekomst. Zien we van hen mannen afzwaaien of vinden ze een nieuw onderdak? De tijd zal het leren en mocht Schaatspeloton.nl het te weten komen dan lees je het hier en vind je het terug in het transferoverzicht.

Transferoverzicht niet compleet?
Heb jij als schaatser of jullie als ploeg een toevoeging te melden? Meld het dan via de mail of spreek de verslaggever van Schaatspeloton.nl aan op of rond het ijs. Ook doorlopende contracten kunnen gemeld worden.

Bekijk ook:

Transferoverzicht