Schaatspeloton.nl - Nieuws - Viks Parket strikt Canadees Goszczynski

Viks Parket strikt Canadees Goszczynski

geplaatst woensdag 15 maart 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In het nieuwe seizoen zal opnieuw een buitenlander de stap maken naar het Nederlandse marathonpeloton. De Canadees Marcin Goszczynski zal namens Viks Parket deel gaan nemen aan de Essent Cup. Mogelijk zullen ook de Fin Robert Brandt en de Duitser Danny Leger in dezelfde groene kleuren aan het seizoen beginnen.

Nadat eerder al de Japanner Shinta Kobayashi drie seizoenen de kleuren van Viks Parket verdedigde, waren het dit seizoen Robert Brandt (Finland) en Danny Leger (Duitsland) die het in enkele marathons probeerde. Met deze 2 schaatsers heeft de ploeg ook nu weer contact voor het aankomende seizoen, maar zekerheid heeft Viks Parket nog niet gekregen. Wel is het zo goed als zeker dat Marcin Goszczynski deze zomer al naar Nederland gaat komen.

Marcin Goszczynski is een 24-jarige Canadees, die ook in het bezit is van een Pools paspoort. Met dit Poolse paspoort wil hij, indien mogelijk, deelnemen aan enkele World Cups. Dat hij daar zeker wel potentie voor heeft bewijzen zijn huidige PR's van 36.76 op de 500m, 1.11.16 op de 1000m, 1.50.16 op de 1500m, 3.53.46 op de 3 km, 6.46.56 op de 5 km en 14.21.23 op de 10 km. Goszczynski werd in maart 2002 winnaar van de Olympic Oval Marathon in Calgary. Hij versloeg hier onder meer de Noren Reidar Borgersen en Øystein Grødum. Dit jaar was hij de snelste in een marathon over 25 km bij het Edmonton Silver Skate festival. Deze marathon telde mee voor de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie de MSI Series.

De ploeg heeft voldoende mogelijkheden om de lege plaats van de gestopte Arnold Gaazenbeek in te vullen. In het volgende seizoen mag een team uit 6 rijders bestaan, naast de drie buitenlanders zijn het Frank Verheijen, Tonny van Vliet en de van een blessure herstellende Tom Versteeg die hier ook voor in aanmerking komen. Maar hoe het team er volgend seizoen echt uit ziet zal in oktober blijken. Bij de B rijders blijven Ties Wielinga en Ferry de Jong actief en bij de dames komen Karin Bakker en Jorine Koopman in het groen van Viks aan het vertrek.