Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kevin Hoekstra gaat Bouwselect / De Haan Westerhoff verlaten

Kevin Hoekstra gaat Bouwselect / De Haan Westerhoff verlaten

geplaatst vrijdag 19 januari 2024 om 11:00:00 op Schaatspeloton.nl

Na het huidige seizoen scheiden de wegen van Kevin Hoekstra en Team Bouwselect / De Haan Westerhoff. Er is besloten het aflopende contract van de 32-jarge schaatser niet te verlengen. "Bij de start van het schaatsseizoen 2024/2025 zal het echt even wennen zijn bij schaatsteam Bouwselect/De Haan Westerhoff. Na acht jaar trouwe dienst maakt Kevin dan geen deel meer uit van dit team." Aldus ploegleider Piet Hijlkema die prettig terugkijkt op de samenwerking met Hoekstra.

In de jaren bij eerst Man & Mach en later Bouwselect won Kevin Hoekstra de Cup bij beloften en zag hij drie van zijn ploeggenoten (Open) Nederlands kampioen worden. Zelf won hij het sprintklassement in de Trachitol Trophy en stond hij tweemaal op een kunstijspodium. Het afscheid van Bouwselect / De Haan Westerhoff zal geen afscheid van het marathonschaatsen worden voor de tegenwoordig in Heerenveen woonachtige Drent die na het vertrek bij zijn huidige ploeg op dit moment nog geen nieuwe ploeg voor het nieuwe seizoen gevonden heeft. “Het vuur brandt nog steeds bij Kevin en hij is niet van plan te stoppen.” Laat zijn huidige ploegleider weten.

Eerder kondigde Mart Bruggink zijn schaatspensioen aan en werd jongeling Christian Haasjes binnengehaald bij het team van Bouwselect / De Haan Westerhoff.