Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouwselect / De Haan Westerhoff wint slag om Christian Haasjes

Bouwselect / De Haan Westerhoff wint slag om Christian Haasjes

geplaatst donderdag 18 januari 2024 om 23:34:54 op Schaatspeloton.nl

Christian Haasjes maakt de overstap naar het Bouwselect / De Haan Westerhoff van Nederlands Kampioen Luc ter Haar.

Christian Haasjes maakt de overstap naar het Bouwselect / De Haan Westerhoff van Nederlands Kampioen Luc ter Haar.

Christian Haasjes zal komend seizoen uit gaan komen voor Bouwselect / De Haan Westerhoff. Aan de pas 21-jarige Staphorster die dit seizoen al goed was voor vier podiumplaatsen werd door verschillende ploegen getrokken. De bronzenmedaillewinnaar van het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op kunstijs komt over van Sprog dat trots is op de stap die hun pupil maakt. "Christian heeft onder leiding van onze trainer Jeroen de Vries een hele grote stap gemaakt in zijn fysieke ontwikkeling. Wij hopen dat hij dit in zijn nieuwe omgeving kan doorzette."

“Hoewel hij dit jaar nog geen overwinning behaalde, stond hij regelmatig op het podium. Daar zijn wij trots op. Als opleidingsteam streven we naar één doel: het vormen van toptalenten zoals Christian. En daar zijn we dit seizoen tot nu toe zeker in geslaagd. Prachtige resultaten dankzij fantastisch teamwork en een sterke ploegleider Bram Sikma die weet hoe je wedstrijden op tactisch niveau moet aanvliegen. Hoewel er misschien één persoon op het podium staat, heeft het hele team hieraan bijgedragen. Dat gevoel van trots overheerst". Blikt Sprog terug in hun persbericht.

"Wij willen ons voorlopig positioneren als opleider van rijders richting een topteam. Vorig seizoen hebben wij het lef getoond om ons team over te hevelen naar de Topdivisie, maar het enigste wat wij rijders kunnen bieden zijn faciliteiten. Ik durf wel te zeggen dat wij als driekoppig kader ambities hebben. Voor het nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar nieuwe geldschieters, waardoor we ons in alle geledingen kunnen gaan professionaliseren". Hoe dat er volgend seizoen uit gaat zien voor de mannen in het zwart is nog onzeker. “Dat hangt af van het potentieel rijders en een eventuele nieuwe hoofdsponsor. Voor nu willen wij alleen rijders in ons team die sterk gemotiveerd zijn en de juiste skills hebben om zichzelf te ontwikkelen naar de grote drie. Voorlopig willen wij vooral presteren op natuurijs, dat is het volgende doel”, aldus Alderts.