Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tjerk de Boer snelt in Thialf naar eerste marathonzege

Tjerk de Boer snelt in Thialf naar eerste marathonzege

geplaatst zaterdag 13 januari 2024 om 21:47:21 op Schaatspeloton.nl

De Rein Zwart Bokaal is in Heerenveen gewonnen door Tjerk de Boer (Royal A-ware). Met een lange sprint snelde De Boer naar zijn allereerste overwinning op het hoogste niveau. Robert Post (Jumbo / Visma) was in de kopgroep van elf goed voor een tweede plaats, Jeroen Janissen (OKAY / Interfarms) werd derde. Al vroeg in de wedstrijd ging een opvallende kopgroep zonder klassementsleider Harm Visser (Jumbo / Visma) en andere favorieten rond waarna het enkel Niels Overvoorde (Sportchaletviehhofen.at) nog lukte over te steken.

Het rondenbord was net onder de 100 gedoken toen een groep van tien rijders het peloton al op een ronde had gezet. De verrassende groep met Tjerk de Boer, Remco Stam en Robert Post (beiden Jumbo / Visma), Jeroen Janissen, Kevin Hoekstra (Bouwselect / De Haan Westerhoff), Crispijn Ariƫns (Reggeborgh), Luuk Loohuis (Port of Amsterdam / SKITS), Niels Immerzeel (VGR Sport / Mechan Groep), Lex Dijkstra (langebaanteam Reggeborgh)en de Fransman Germain Deschamps (Novus) kreeg al snel gezelschap van Lars Woelders (OKAY / Interfarms) wat de groep deed groeien tot elf man. Immerzeel viel jammerlijk uit de kopgroep weg maar Niels Overvoorde slaagde er knap nog in solo de oversteek te maken naar de kop.

Na het afsprinten van het peloton waar klassementsleider Harm Visser de sprint van het peloton won kwam er in de finale niemand weg. Remco Stam controleerde de groep voor de snelle Post. Maar het was De Boer die met een zeer vroege sprint naar de zege snelde. Ruim 500 meter voor de finish ging de schaatser van Royal A-ware al aan en Post kwam niet dichterbij dan het kielzog van de Fries en moest de overwinning zo aan De Boer laten. Jeroen Janissen eindigde achter De Boer en Post op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag