Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zaterdag Accu-Chek IJsfestijn in Utrecht

Zaterdag Accu-Chek IJsfestijn in Utrecht

geplaatst dinsdag 14 maart 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Right to Play

Right to Play

Op zaterdag 18 maart zal vanaf 13.30 uur het Accu-Chek IJsfestijn plaatsvinden op de Vechtsebanen in Utrecht. In totaal zullen 195 kinderen met diabetes in de leeftijd van 8 tot en met 19 jaar deelnemen aan dit ijsfestijn. Natuurlijk zijn er ook een aantal topschaatsers aanwezig om de kinderen alle schaatstechnieken bij te brengen.

Right To Play ambassadeur Falko Zandstra, Jan Bos en een groot gedeelte van het marathon peloton zullen ook aanwezig zijn om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Er is niet alleen een programma voor lange afstandrijders maar ook voor kunstrijders. Kinderen leren hoe ze een pirouette moet maken of hoe ze soepel en charmant achteruit kunnen schaatsen. Ook voor het kunstrijden komen er professionals die tips aan de kinderen zullen geven. Er is ook nog een ijsspel waarmee je punten kunt verzamelen. De verzamelde punten worden door Accu-Chek omgezet in euro's ten behoeve van Right To Play. Right To Play is een humanitaire organisatie gedragen door sporters en vrijwilligers die sport en spel inzet om de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld te verbeteren.

Het Accu-Chek IJsfestijn is een activiteit van de Diabetesvereniging Nederland om deze reden is er ook een hypohoek aanwezig. De kinderen kunnen hier onder begeleiding van ervaren begeleiders en diabetesverpleegkundigen volop hun grenzen verkennen. Verder zorgt de muziek van een dweilorkest de hele dag voor extra sfeer. Het Accu-Chek IJsfestijn is een activiteit van de Diabetesvereniging Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Accu-Chek en de Stichting Cold Ice Support.

Meer informatie: www.ijsfestijn.dvn.nl/ of www.cold-ice-support.nl/