Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Bakker pakt titel bij 60+-ers, Jolanda Langeland prolongeert vrouwentitel

Arjan Bakker pakt titel bij 60+-ers, Jolanda Langeland prolongeert vrouwentitel

geplaatst zaterdag 23 december 2023 om 15:22:46 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

In Groningen heeft Arjan Bakker (Van Koppen Arbeidsrecht Marathonteam) het Nederlands Kampioenschap voor Masters van 60 jaar een ouder gewonnen. De Gouwenaar was na 60 ronden het snelst van een kopgroep van vijf die het peloton halverwege had gedubbeld. Jolanda Langeland (Speelman / Exclusief Vastgoedbeheer) finishte als tweede en pakte zo de titel bij de mastervrouwen. Harrie Klein Gebbink eindigde in het peloton als 18e en won zo de titel bij de 70+-ers.

Drie wedstrijden in een werden er verreden bij de eerste titelstrijd van de dag. Zowel de mannen van 60 jaar en ouder als de mannen van 70 jaar en ouder en de 40+-vrouwen stonden tegelijk aan de start. Jolanda Langeland kon als enige vrouw mee met de 60+-mannen en was al zeker van haar titel maar probeerde in de finale nog de mannen te kloppen. Op de streep Arjan Bakker in de jacht op zijn titel net iets sneller. Was op de derde plaats goed voor het zilver van de 60+-mannen, brons ging naar Albert Bakker. René van der Meulen die bij het afsprinten van het peloton ten val kwam eindigde op enige achterstand als vierde.

Het strijd om het zilver bij de vrouwen was spannender dan de strijd om het brons. In een eerste achtervolgende groep klopte Eva Riemersma – Van Rheenen Daniëlle Bekkering. In het peloton kon Harrie Klein Gebbink de titel bij de 70+-ers bejubelen. Hij finishte drie plaatsen voor Leenbert Wals die het zilver behaalde, brons was er voor Nico van Bergeijk.

Bekijk ook:

Uitslag Mannen 70+
Uitslag Mannen 60+
Uitslag Vrouwen 40+