Schaatspeloton.nl - Nieuws - Harm Visser in Breda Bart Swings te snel af

Harm Visser in Breda Bart Swings te snel af

geplaatst zaterdag 16 december 2023 om 21:48:37 op Schaatspeloton.nl

De 6e van het seizoen en het duel tussen Visser en Swings op 2-1. Harm Visser wint ook in Breda.

De 6e van het seizoen en het duel tussen Visser en Swings op 2-1. Harm Visser wint ook in Breda. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Breda heeft Harm Visser (Jumbo / Visma) de achtste wedstrijd in de Daikin Marathon Cup op zijn naam geschreven. De klassementsleider was in de sprint van een kopgroep Bart Swings (OKAY / Interfarms) te snel af. De stand van het duel tussen de oranjepakdrager en de wereldkampioen massastart kwam daarmee op 2-1 in het voordeel van Visser die met een grote vreugdekreet zijn zesde overwinning van het seizoen vierde. Evert Hoolwerf (Reggeborgh) snelde achter het rappe tweetal naar de derde plaats.

Halverwege de wedstrijd leek een zesde overwinning van het seizoen voor Harm Visser nog ver weg. Een kopgroep met Vissers ploeggenoot Robert Post (Jumbo /Visma), Bart Vreugdenhil (Talentenploeg), Kevin Hoekstra (Bouwselect / De Haan Westerhoff), Niels Overvoorde (Sportchaletviehhofen.at), Maikel Stam (VGR Sport / Mechan Groep) en Casper de Gier (Reggeborgh) leek hard op weg naar een ronde voorsprong. En zelfs toen het eerste deel van het peloton aansloot bij het zestal leken Visser en Bart Swings, die elkaar geen moment uit het oog verloren, ernaast te grijpen. Het tweetal kwam in achterste kleine groep terecht en even leek het een groot risico dat ze op een ronde achterstand zouden worden gezet.

Hun versnelling bracht Swings en Visser echter weer vooraan in de koers waarna ze zich ook meteen terugvonden in een volgende kopgroep van veertien die het peloton zou dubbelen. De kopgroep dunde uiteindelijk uit doordat Marcel Bosker (langebaanteam Reggeborgh) tot twee keer toe ten val kwam en zijn ronde voorsprong moest opofferen. Hierna viel de wedstrijd in een slot. Mats Stoltenborg (Jumbo / Visma) toonde zich wederom dienstbaar voor Visser en hield alles bij elkaar. In de sprint die volgde vonden Visser en Swings elkaar weer. Swings ging als eerste nog voor het luiden van de bel aan, Visser achterhaalde de Belg echter en op het laatste rechte stuk kwam de oranjepakdrager voorbij Swings en pakte de winst. Evert Hoolwerf mocht als derde naar het podium omdat hij in de laatste meters ploeggenoot Crispijn Ariƫns (Reggeborgh) aftroefde in de sprint om de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag