Schaatspeloton.nl - Nieuws - Harm Visser ook na sinterklaasstop weer de snelste

Harm Visser ook na sinterklaasstop weer de snelste

geplaatst zaterdag 9 december 2023 om 22:00:04 op Schaatspeloton.nl

Harm Visser kan ook na de zevende Daikin Marathon Cup juichen

Harm Visser kan ook na de zevende Daikin Marathon Cup juichen (bron: Schaatspeloton.nl)

In Deventer is Harm Visser (Jumbo / Visma) bij de herstart van de Daikin Marathon Cup doorgegaan met winnen. Voor de vijfde keer dit seizoen kon Visser juichen. Op De Scheg was hij op de streep net iets sneller dan Christian Haasjes (Sprog) die voor het eerst naar het podium mocht. Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) finishte als derde in een wedstrijd die maar met 17 man finishte nadat een grote groep op achterstand werd gereden. Tjerk de Boer (Royal A-ware) ontving een rode kaart voor duw en trekwerk met Jumbo / Visma toen hij probeerde af te stoppen voor een ontsnapte Jordy Harink (Royal A-ware).

Na een korte sinterklaasstop herstartte het peloton in Deventer met opnieuw een hectische wedstrijd. Ditmaal gebeurde er een hoop halverwege de wedstrijd toen plotseling een grote groep een ronde voorsprong pakte. Die groep was echter één man groter dan de tweede groep waardoor er in een klap twintig rijders de kant mochten opzoeken. Zij waren namelijk de kleinste groep waardoor zij als een groep met een ronde achterstand op het peloton werden gezien. Het bracht wel overzicht op het ijs waar nog maar 21 rijders doorgingen voor de rest van de wedstrijd.

Jordy Harink probeerde het nog iets overzichtelijker te maken door solo de aanval te kiezen. Harink, die de afgelopen twee jaar in Deventer de wedstrijd won, kreeg hulp van Daan Gellink (Royal A-ware) die zich liet afzakken maar ook vooraan in het peloton probeerde ploeggenoten de achtervolging die Jumbo / Visma op touw zette te verstoren. Waar Sjoerd den Hertog dit leek te doen op een manier die bij de concurrentie nog enige respect leek af te dwingen was het bij acties van Tjerk de Boer minder het geval. Hij sneed nogal rücksichtslos de pas af van zijn concurrentie iets wat de jury ook opmerkte en na een eerste waarschuwing leidde dit tot een rode kaart. Uiteindelijk was dit alles voor niets met Harink die terug werd gepakt en wedstrijd die ondanks nog enkele interessante aanvallen uitdraaide op een eindsprint.

Harm Visser toonde zich hier voor de vijfde keer dit seizoen de snelste. Christian Haasjes gaf wel tot op de meet goede strijd en was dicht bij de overwinning. Hij moest echter genoegen nemen met de tweede plaats, voor de Steenwijker wel zijn allereerste podiumplaats op het hoogste niveau. Sjoerd den Hertog kon als de nummer drie naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag