Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eerste beloftenwinst Nikki Noordergraaf, Anna Marit Sybrandi valt uit het oranje

Eerste beloftenwinst Nikki Noordergraaf, Anna Marit Sybrandi valt uit het oranje

geplaatst zaterdag 9 december 2023 om 19:14:11 op Schaatspeloton.nl

Nikki Noordergraaf duwt in het midden haar schaats net iets eerder over de streep dan Jet Fransen (links) en aanvalster Eline Cox.

Nikki Noordergraaf duwt in het midden haar schaats net iets eerder over de streep dan Jet Fransen (links) en aanvalster Eline Cox. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Deventer heeft gastrijdster Nikki Noordergraaf de zesde wedstrijd in de Daikin Marathon Cup voor beloftenvrouwen gewonnen. Bij het luiden van de bel leidde late aanvalster Eline Cox (Vector) nog en leek lang op de winst af te snellen. In de laatste meters werd ze echter nog achterhaald door het sprintende peloton en moest ze genoegen nemen met de derde plaats. Noordergraaf, die als regiorijdster als wildcard was ingeschreven, snelde zo naar haar eerste zege bij de beloften nadat ze twee weken geleden in Hoorn al tweede was geworden.

Jet Fransen ging Eline Cox ook nog net op de streep voorbij en nam het oranje over van Anna Marit Sybrandi (Boltrics) die tot twee keer toe ten val kwam en zo het leiderspak moest inleveren.

Bekijk ook:

Uitslag