Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vierde voor Harm Visser na late val Christian Haasjes

Vierde voor Harm Visser na late val Christian Haasjes

geplaatst zaterdag 18 november 2023 om 22:17:13 op Schaatspeloton.nl

Harm Visser drukt zijn schaats net iets eerder over de streep dan Sjoerd den Hertog en pakt zijn vierde cupoverwinning dit seizoen.

Harm Visser drukt zijn schaats net iets eerder over de streep dan Sjoerd den Hertog en pakt zijn vierde cupoverwinning dit seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Harm Visser (Jumbo / Visma) heeft in Haarlem zijn vierde schaatsmarathon van het seizoen gewonnen. De oranjepakdrager profiteerde in de finale van een val in de laatste bocht van Christian Haasjes (Sprog) die met een vroege sprint de andere snelle mannen in een kopgroep van elf in eerste instantie leek te verschalken. Na de val van de Staphorster snelde Visser naar de winst daarbij net als vorige week Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) en Evert Hoolwerf (Reggeborgh) naar de tweede en derde plek verwijzend.

Harm Visser lijkt de laatste weken onklopbaar in een eindsprint. Slechts een keer, tijdens de marathon in Utrecht, ging de overwinning niet naar Visser en toen was hij ook niet bij de eersten om mee te kunnen sprinten om de winst. In Haarlem leek het even anders te lopen voor de oranjepakdrager uit De Westereen.

Laat in de wedstrijd had een kopgroep van nog een ronde voorsprong gepakt. Dit gebeurde zelfs later dan de reglementaire 10 ronden die voor een finale staan, waardoor het peloton met het rondenbord op 8 moest afsprinten. In de finale die volgde controleerde thuisrijder Mats Stoltenborg (Jumbo / Visma) het veld voor zijn rappe kopman. Maar het was bij het luiden van de bel Christian Haasjes met een krachtige sprintaanzet de andere rappe mannen leek te verschalken. De Staphorster zeilde de laatste bocht als eerste in en leek een reeele kans op zijn allereerste overwinning te hebben. Voor de 21-jarige Sprog-rijder eindigde wedstrijd echter in de kussens. Een plek waar overigens ook broer Ronald Haasjes (Reggeborgh) eerder in de wedstrijd eindigde. Ronald kwam bij deze val zelfs bovenop de kussens terecht het in Haarlem talrijk aanwezige publiek net missend.

Na de val van Christian Haasjes snelde Harm Visser naar zijn vierde overwinning dit seizoen. Op de streep was het verschil met Sjoerd den Hertog niet groot, maar groot genoeg. Nederlands Kampioen Evert Hoolwerf, die als laatste de oversteek van het peloton naar de kopgroep maakte, eindigde als derde. Daarmee kreeg het podium in Haarlem dezelfde bezetting als een week eerder in Den Haag.

Bekijk ook:

Uitslag