Schaatspeloton.nl - Nieuws - Harm Visser steviger in het oranje na winst Heerenveen

Harm Visser steviger in het oranje na winst Heerenveen

geplaatst zaterdag 4 november 2023 om 21:53:57 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

De derde etappe in de Daikin Marathon Cup is in Heerenveen gewonnen door Harm Visser (Jumbo / Visma). De oranjepakdrager was na 125 ronden het snelst van een kopgroep van zeventien met een ronde voorsprong. Luc ter Haar (Bouwselect / De Haan Westerhoff) en Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) eindigden als de nummers twee en drie en hielden net de Belg Indra M?dard (Sprog) van zijn eerste podium. De uiteindelijke finalegroep ontstond pas nadat de gastrijdende langebaner Chris Huizinga het peloton solo had gedubbeld. Zestien rijders sloten na een tegenaanval ook aan bij Huizinga en gingen uiteindelijk strijden om de winst.

Net als vorige week in Utrecht was ook deze week in Heerenveen het publiek weer de grote winnaar. Maar ze moesten wel scherp blijven want de slag werd zomaar geslagen. Met een sterke solo pakte Chris Huizinga solo een ronde voorsprong en verraste daarmee alle marathonschaatsers. Uiteindelijk trokken die het toch weer recht maar terwijl dat gebeurde reed het peloton versnipperd in verschillende groepjes over het ijs. De groep die Huizinga achterhaalde bevatte naast de gevestigde namen ook belofte Wisse Slendebroek (OKAY / Interfarms) die zich als doorstroomrijder brutaal tussen de grote mannen nestelde.

Nog voor het peloton afsprintte leek er nog een slag geslagen te worden. Bart Vreugdenhil (Talentenploeg), Jeroen Janissen (OKAY / Interfarms) en de weer sterk rijdende Roel Boek (Port of Amsterdam / SKITS) reageerden op een solo-counter van Mats Stoltenborg (Jumbo / Visma) en namen een significante voorsprong. Janissen en Boek hadden hierbij al een ronde voorsprong en hun ploegen lieten dan ook steun afzakken. Toen het peloton afsprintte begonnen Janissen en Boek met een klein recht stuk voorsprong aan de finale. In de achtervolgende groep zette Jorrit Bergsma (Jumbo / Visma) in dienst van Harm Visser zich op kop en dichtte het gat. Daarbij werd de groep ook op een lint getrokken maar Visser begon vanuit het eerste deel van de groep optimaal aan de finale. Hij hield het vol tot op de meet waar Luc ter Haar net te kort kwam. De nummer twee van het klassement Daan Gelling (Royal A-ware) moest nu genoegen nemen met de dertiende plaats en zag Ter Haar passeren. Na drie wedstrijden leidt Visser nu met 14,2 punten op Ter Haar.

Bekijk ook:

Uitslag