Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jet Fransen als winnares uit doorstroomchaos

Jet Fransen als winnares uit doorstroomchaos

geplaatst zaterdag 4 november 2023 om 19:20:01 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen heeft Jet Fransen (Wokke Vastgoed) de tweede wedstrijd in de Daikin Marathon Cup voor beloftenvrouwen gewonnen. De Noord-Hollandse was in de massasprint na 60 ronden, die ontsierd werd door vele valpartijen en daardoor ook twee langdurige stilleggingen, Maaike Koelewijn (Fortune Coffee) en Anna Marit Sybrandi (Boltrics) te snel af. Klassementsleidster Gioya Lancee (BDM / BTZ) moest genoegen nemen met de vierde plaats maar behield het oranje leiderspak. Koelewijn nam het witte jongerenpak over.

In Thialf stroomde negentien rijdsters uit de regiocompetitie door naar het tweede landelijke niveau zonder dat de bovenste van het beloftenpeloton doorschoven naar de topdivisie. Daardoor stonden 90 vrouwen aan de start en die beleefden een hectische wedstrijd. In het gedrang regende het valpartijen en twee waren er dusdanig ernstig dat de wedstrijd lange tijd stilgelegd moest worden om medische hulp mogelijk te maken.

Aanvalsters probeerde het op het snelle Friese ijs wel maar kwamen geen moment echt weg. Dat het een massasprint zou worden was wel duidelijk. In de laatste bocht volgde nog een laatste grote valpartij maar de dames die in de prijzen reden ontweken die logischerwijs. Zo kon Fransen haar zege laten noteren.

Bekijk ook:

Uitslag