Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouwselect viert terugkeer van De Haan Westerhoff in het marathonschaatsen met retropakken

Bouwselect viert terugkeer van De Haan Westerhoff in het marathonschaatsen met retropakken

geplaatst vrijdag 20 oktober 2023 om 16:51:36 op Schaatspeloton.nl

Bouwselect/De Haan Westerhoff viert de terugkeer van De Haan Westerhoff in het marathonschaatsen met een retropak

Bouwselect/De Haan Westerhoff viert de terugkeer van De Haan Westerhoff in het marathonschaatsen met een retropak (bron: Erik Homan)

Morgen bij het start van het seizoen zullen bij Bouwselect vooral de nieuwe schaatspakken opvallen. Bij de formatie van trainer-coaches Anton Ketellapper en Piet Hijlkema keert De Haan Westerhoff namelijk terug in het marathonschaatsen. De terugkeer van deze sponsor die jarenlang in het marathonschaatsen actief was wordt gevierd met een retropak. Onder de naam Bouwselect/De Haan Westerhoff zullen Kevin Hoekstra, Ronald Kruijer, Mart Bruggink, Luc ter Haar en Homme Jan de Groot en beloften Ivo de la Porte en Hylke de Boer getooid worden in het ontwerp waarmee De Haan Westerhoff tussen 2012 en 2018 uitkwam in het peloton.

Bouwselect en De Haan Westerhoff delen vanaf dit seizoen het hoofdsponsorschap en ook de naam van het team. Beide sponsoren geven daarmee blijk van hun passie voor het marathonschaatsen. Daarmee zijn de retropakken met daarin verwerkt de kleuren van beide hoofdsponsoren terug op het ijs. Na een volle zomer met veel skeeler- en fietskilometers, draaien de schaatsers al weer vele trainingsrondjes op het ijs.

De samenstelling van het team is daarbij vrijwel hetzelfde gebleven. Kevin Hoekstra, Ronald Kruijer, Mart Bruggink en Luc ter Haar krijgen in de topdivisie gezelschap van Homme Jan de Groot die overkomt van de beloften. Ivo de la Porte en Hylke de Boer komen uit in de beloftencompetitie. Ook binnen de teamleiding zijn er de vertrouwde gezichten: fysio-/manueeltherapeut Tessa Vermeulen, masseur/verzorger Wander de Boer, sportarts Valentijn Rutgers en teammanager Ingrid Dijkstra ondersteunen de rijders en trainer-coaches Anton Ketellapper en Piet Hijlkema.

“Er is ambitie genoeg bij sponsoren, schaatsers en begeleiding.” blikt de ploeg vooruit op het seizoen dat morgen start in Groningen. “Komend seizoen wordt er alles aan gedaan om op de bovenste trede van het ereschavot te komen.”