Schaatspeloton.nl - Nieuws - KC Boutiette naar Team Zandstra

KC Boutiette naar Team Zandstra

geplaatst donderdag 2 maart 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

KC Boutiette staat zondag als eerste rijder van team Zandstra aan de start van de mass-start marathon in Thialf. Stichting Cold Ice Support is al een tijd bezig met het opzetten van een marathon ploeg voor volgend seizoen. KC Boutiette is nu de eerste rijder van de ploeg die gesponsord zal worden door SPORT2000.

De Stichting Cold Ice Support van Falko Zandstra en Henk Jan Kerkhoff had al langere tijd plannen om met ingang van het schaatsseizoen 2006/2007 met een Professioneel Marathon Schaatsteam te gaan starten. SPORT2000 zal deze ploeg nu gaan sponsoren. SPORT2000 is een Europese sportwinkelketen met meer dan 3.000 winkels in 19 landen. In Nederland heeft SPORT2000 ruim 120 winkels waar een breed (en veelal ook diep) sportfunctioneel assortiment gevoerd wordt. Daarnaast vind je bij SPORT2000 tevens een grote collectie sportmode.

KC Boutiette heeft in zijn jaren in het Nederlandse marathonpeloton 21 dagoverwinningen op zijn naam staan. De Amerikaanse 2-voudig winnaar van The Greenery Six had eerder aangegeven opzoek te zijn naar een marathonploeg voor volgend seizoen. Nu zal hij zondag tijdens de Mass-start wedstrijd, na de World Cupfinale in Heerenveen, starten in de kleuren van Team Zandstra. Aan deze demonstratiewedstrijd over 40 ronden mogen de 40 beste rijders uit de Essent Cup en de rijders uit de World Cupfinale deelnemen.