Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wokke vernieuwt damesploeg, komt nu ook met beloftenmannen

Wokke vernieuwt damesploeg, komt nu ook met beloftenmannen

geplaatst donderdag 19 oktober 2023 om 17:51:36 op Schaatspeloton.nl

Wokke Vastgoed is voor het seizoen 2023/2024 sterk vernieuwd.

Wokke Vastgoed is voor het seizoen 2023/2024 sterk vernieuwd. (bron: Glenn Wassenbergh)

Wokke Vastgoed breidt na hun debuutseizoen in het vrouwenpeloton voor het nieuwe seizoen uit met een beloftenmannenteam. De vorig seizoen solo rijdende Arn Botman, samen met Gerrit Bakker een van de drijvende krachten achter het West-Friese team, krijgt na het stoppen van Bauerfeind gezelschap van Berend Bervoets en Ruud van Egmond. Bram Kras komt over uit het 6-Banentoernooi en maakt zijn landelijke debuut. Voor de Wokke-vrouwen wordt het hun tweede seizoen, maar alleen Anne Leltz is over van de ploeg van vorig seizoen. Zij krijgt deze winter Demi Huiden, Corina Strikwerda en Pien van den Bos als ploeggenoten.

De ploeg heeft haar vorm gekregen door de steun van onze sponsor en pure schaatsliefhebber Wokke Vastgoed. "Vorig jaar hebben wij als nieuwe ploeg ons debuut gemaakt in de damespelotons en seizoen 23/34 breiden we uit met een beloftenherenteam." Laat de ploeg weten. "Dit laatste mede door het successeizoen van onze solo voor Wokke rijdende Arn Botman en het stoppen van team Bauerfeind uit dezelfde regio waarna Berend Bervoets en Ruud van Egmond over zijn gekomen naar team Wokke Vastgoed." Wielrenner Bram Kras maakt deze ploeg compleet. Kras wist te winnen in de 6-banencompetitie, maar verraste vooral vriend en vijand door direct een ronde voorsprong te pakken in zijn eerste doorstroommarathon in Groningen. De jongens worden begeleid door Arno Kruims en Ruud Slagter, die noodgedwongen heeft moeten stoppen met wedstrijdsport vanwege hartproblemen. De passie voor het marathonschaatsen spat er bij Slagter nog altijd vanaf. Met veel enthousiasme begeleid hij het team onder andere tijdens de ijstrainingen op De West-Fries in Hoorn.

Voor de vrouwenploegen wordt dit het tweede seizoen, maar in de formatie van zowel rijdsters als begeleiding is veel veranderd. Zo krijgt Anne Leltz dit seizoen versterking van nieuwkomers Demi Huiden, Corina Strikwerda en Pien van den Bos. In de begeleiding van de ploeg neemt Dewi Nicolai samen met Annette van Duijn het stokje over van Johan Bakker en Marja Vis. Nicolai had vorig seizoen zelf in de kleuren van Wokke Vastgoed mogen rijden, maar een auto-ongeluk zette hier een streep doorheen. "Aan de zijlijn kreeg ik veel mee van wat er speelde binnen de ploeg. In zowel beide ploegen als de begeleiding zag je een mix van het nieuwe team Wokke Vastgoed en het oude team Bewustwinkelen.nl/TEKLAB en dat werkte niet. Ik zag waar het mis ging en toen ik hoorde dat er ruimte vrij kwam in de ploegleiding heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken."

Ook de beloftenvrouwen vinden in Nicolai hun ploegleidster. Iris Tiben en Jet Fransen reden vorig jaar al in de Wokke-kleuren, waarbij Fransen toen nog actief was in het 6-banentoernooi. De beloftenvrouwen krijgen versterking van Nederlands kampioen bij de neo-senioren Britt van Wees. Ondanks haar indrukwekkende overwinning op de Jaap Eden baan koos Van Wees er niet voor om de overstap te maken naar de topdivisie. "En dat begrijp ik. Britt kan goed aanvallen, maar ze weet ook dat ze zich nog kan ontwikkelen in het B-peloton. Haar talent voor het plaatsen van mooie aanvallen is opgevallen vorig seizoen. Dit seizoen hoop ik vaker te zien dat rijdsters meezitten in zo'n aanval en vervolgens ook door willen rijden. Met de meiden sprak ik over de grote 'angst om moe te worden' in een deel van het B-damespeloton. Ik zie het B-peloton juist als de plek om dingen te proberen. En of je dan op een hoop gaat of juichend over de streep komt, je bent weer een les en ervaring rijker."

"Met een team dat van start gaat in veel competities binnen het marathonschaatsen hopen wij ons komend seizoen op veel vlakken te kunnen laten zien." Sluit de ploeg af. "Samen trainen en een groot collectief dat elkaar ondersteund waar nodig zal onze kracht moeten zijn. We gaan er ons best voor doen om elkaar binnen het team te inspireren en motiveren om persoonlijke groei te maken en gezamenlijke prestaties neer te zetten."