Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt keert terug van schaatspensioen: "Plezier op 1!"

Iris van der Stelt keert terug van schaatspensioen: "Plezier op 1!"

geplaatst vrijdag 6 oktober 2023 om 18:53:39 op Schaatspeloton.nl

Iris van der Stelt was in 2018 eindwinnaar van de Marathon Cup

Iris van der Stelt was in 2018 eindwinnaar van de Marathon Cup (bron: Schaatspeloton.nl)

Het is een opvallende naam op de startlijst voor seizoen 2023/2024: Iris van der Stelt. De winnares van de marathon cup van 2018 en de Alternatieve Elfstedentocht van 2019 komt na een jaar afwezigheid terug van haar schaatspensioen. De tegenwoordig in Warmond woonachtige Van der Stelt zal als individueel rijder, gesponsord door PEER Racefietsen uit Wijk en Aalburg, in het peloton verschijnen. Het was ook die voormalige co-sponsor die het zaadje planten voor een rentree van de 31-jarige schaatsster.

"Ik vond ik het vorig jaar helemaal prima dat ik gestopt was." Laat Van der Stelt weten. "Ik had het gevoel dat ik de juiste keuze had gemaakt, en dat was op dat moment ook zo, maar afgelopen zomerperiode was ik gewoon lekker aan het sporten en reed ook wedstrijden op de gravelfiets en mountainbike waar ik erg van genoot en toen zei mijn oude co-sponsor eens voor de grap joh je moet gewoon weer een nummer aanvragen volgens mij vind je het nog veel te leuk?" En zo geschiede. "Dat bleef een beetje in m'n hoofd hangen en vond ik eigenlijk steeds leuker worden dus toen ben ik gaan uitzoeken wat er last minute nog mogelijk was en heb ik een verzoek ingediend bij de KNSB om individueel te starten en dat is voor komend seizoen goedgekeurd."

"Ik benader het nu wel anders dan twee jaar terug. Dus is het ook wel fijn om alleen verantwoording aan mezelf af te moeten leggen." Lacht de achtvoudig winnares op kunstijs de toekomst tegemoet. "Plezier op een 1! Maar uiteraard hoop ik ook dat ik gewoon lekker kan meekoersen, het spelletje mee kan doen."

Bekijk ook:

Iris van der Stelt