Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jumbo-Visma heerst bij cupfinale; eindwinst Harm Visser, dagzege Robert Post

Jumbo-Visma heerst bij cupfinale; eindwinst Harm Visser, dagzege Robert Post

geplaatst zaterdag 11 maart 2023 om 21:47:50 op Schaatspeloton.nl

Robert Post klopt Daan Geling in de sprint om de dagzege.

Robert Post klopt Daan Geling in de sprint om de dagzege. (bron: Schaatspeloton.nl)

Robert Post (Jumbo-Visma) heeft in Leeuwarden de slotwedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. De Groninger was in de sprint medevluchter Daan Gelling (Royal A-ware) de baas. Samen met Jorrit Bergsma (Jumbo-Visma) ontsnapten zij in de finale uit een kopgroep van acht met een ronde voorsprong. Klassementsleider Harm Visser (Jumbo-Visma) had het meeste baat bij de door zijn ploeggenoten gecre?erde kopgroep in de strijd met Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) en bekroonde zijn eindzege door de pelotonssprint om de negende plaats te winnen.

Dat oranjepakdrager Harm Visser en concurrent Sjoerd den Hertog elkaar tijdens de finale niet uit het oog zouden verliezen was vooraf wel te verwachten. Visser begon na drie weken geleden het oranje op Den Hertog te hebben veroverd met een voorsprong van 5,2 punten op zijn concurrent aan de slotwedstrijd. Team Jumbo-Visma probeerde met aanvallen het heft in handen te houden. Den Hertog reed alert en was vaak mee waar Visser even alert op reageerde. Het was echter al ver in de tweede helft van de wedstrijd toen Jorrit Bergsma een ontsnapping forceerde. Met Mart Bruggink (Bouwselect / Bouwpartners) en Axel Koopman (VGR-Sport / Mechan Groep) ging hij in de aanval om later gezelschap te krijgen van vijf anderen. Ronald Kruijer (Bouwselect / Bouwpartners) maakte vanuit het achttal als eerste solo de oversteek naar het peloton en leek even op weg naar de overwinning. De zeven anderen volgden een vijftal ronden later.

In de eindsprint van het peloton om de negende plaats stelde Harm Visser zijn eindzege definitief veilig. Hij klopte iedereen en mocht zo na afloop de Marathon Cup in ontvangst nemen. Na de pelotonssprint vonden Daan Gelling en Robert Post zich voorop. Jorrit Bergsma sloot nog even aan maar moest na een inspanning voor Post te hebben gedaan het tweetal in de laatste ronde laten gaan. Post maakte het werk af en zorgde zo voor een dubbelslag van Jumbo-Visma op de laatste dag. Gelling werd tweede en een juichende Bergsma finishte nog net voor de achtervolgende groep als derde.

Bekijk ook:

Uitslag