Schaatspeloton.nl - Nieuws - Klassementsleidster Verweij start niet in cupfinale: "het risico niet waard"

Klassementsleidster Verweij start niet in cupfinale: "het risico niet waard"

geplaatst zaterdag 11 maart 2023 om 11:32:01 op Schaatspeloton.nl

Het damespeloton zal vanavond de finale van de Marathon Cup rijden zonder het oranjeleiderspak in de gelederen. Klassementsleidster Maaike Verweij, die drie weken terug haar sleutelbeen brak, start niet in Leeuwarden zo laat ze weten aan RTV Drenthe. De rijdster van Albert Heijn / Zaanlander heeft een voorsprong van 38,7 punten op concurrent Esther Kiel (BDM / BTZ) die bij een overwinning met een ronde voorsprong Verweij nog kan achterhalen. "Ik heb het met mijn trainer Jillert Anema besproken en we kwamen samen tot de conclusie dat het het risico niet waard is." Aldus Verweij tegen RTV Drenthe.

Maaike Verweij lijkt daarmee te vertrouwen op haar ploeggenoten Irene Schouten en Marijke Groenewoud die met een overwinning de kansen op een verrassing van Kiel sterk kunnen verkleinen. In dat geval zal de BDM/BTZ-schaatsster namelijk meerdere ronde voorsprong moeten gaan pakken.

Na haar val drie weken geleden werd Verweij geopereerd aan haar sleutelbeenbreuk. "Ik heb meer te verliezen dan te winnen", tekent RTV Drenthe-journaliste Karin Mulder op uit de mond van Verweij. "Ik heb nog niet geschaatst na de operatie en het is niet verstandig om verkrampt rond te rijden met het idee dat ik niet mag vallen. Het is wel jammer, want voor mij is het de eerste keer dat ik zo'n prijs kan winnen. Dan wil je zelf natuurlijk graag schaatsen"