Schaatspeloton.nl - Nieuws - Willem Hoolwerf naar Sportchaletviehhofen.at, Erik Jan Kooiman versterkt begeleiding

Willem Hoolwerf naar Sportchaletviehhofen.at, Erik Jan Kooiman versterkt begeleiding

geplaatst vrijdag 10 maart 2023 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Sportchaletviehhofen.at heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Willem Hoolwerf. Hoolwerf komt over van Team Reggeborgh waar zijn contract afliep. Naast de Nijkerker bestaat Sportchaletviehhofen.at volgend jaar uit Niels Overvoorde, Timo Verkaaik, Christiaan Hoekstra en Tom den Heijer die de ploeg trouw blijven. Omdat ploegleider Kurt Wubben na het seizoen stopt is er ook een nieuwe invulling voor het begeleidingsteam. Linda Bouwens, ploegleider Groenehartsport.nl en de afgelopen jaren nauw betrokken bij de topdivisieploeg, vormt samen met Erik Jan Kooiman het begeleidingsteam in 2023/2024.

Met de komst van Willem Hoolwerf geeft de ploeg aan een rijder te hebben gevonden die in de wedstrijden de toevoeging kan doen om goede uitslagen te rijden. Daarbij hopen ze op zowel kunst- als natuurijs mooie prestaties willen leveren. Willem Hoolwerf over zijn overstap naar SportchaletViehhofen.at: ?Ik heb zin in het volgende seizoen met deze leuke ploeg. De jongens zijn al jaren een vaste waarde in het peloton. Ik wil mijn steentje bijdragen aan mooie prestaties waarbij het podium betreden mogelijk moet zijn.?

Erik Jan Kooiman, de langebaanschaatser met roots in de marathon wist in 2018 de Alternatieve Elfstedentocht te winnen. De Zuid-Hollander is zijn marathoncarri?re begonnen bij de toenmalige ploeg De Uithof en kent zowel de rijders als het gehele begeleidingsteam goed. ?Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring te delen met deze super gemotiveerde groep. Ik hoop dat ik op die manier iets kan bijdragen aan het succes ?n het plezier binnen de ploeg? aldus Erik Jan Kooiman.

Het topdivisie team SportchaletViehhofen.at wordt ondersteund door gepassioneerde partners en donateurs, waaronder Sportchalet Viehhofen, Stehmann Sport, PGM Bakker, Hotel Ridderkerk en Groenehartsport.nl. De stichting Groenehartsport.nl bestaat uit meerdere sponsoren en donateurs uit het Groene Hart. Sportchalet Viehhofen is een appartementen-verhuur- chalet in het dorpje Viehhofen dat ligt tussen Zell am See en Saalbach Hinterglemm.?Het wordt gerund door een telg van de horecafamilie van der Valk, Maaike van der Valk en voormalig shorttracker Joost Smit.