Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijke titels verdeeld in Amsterdam, Den Haag en Breda

Gewestelijke titels verdeeld in Amsterdam, Den Haag en Breda

geplaatst zondag 5 maart 2023 om 09:18:04 op Schaatspeloton.nl

Stefan Wolffenbuttel behaalde in Amsterdam de gewestelijke titel van Noord-Holland / Utrecht.

Stefan Wolffenbuttel behaalde in Amsterdam de gewestelijke titel van Noord-Holland / Utrecht. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam, Den Haag en Breda zijn zaterdagavond de kampioenschappen verreden van de gewesten Noord-Holland / Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant / Limburg / Zeeland. In Amsterdam gingen de titels naar Sofia Schilder (Dames, Van Ramshorst Renault), Stefan Wolffenbuttel (Heren, VGR-Sport / Mechan Groep) en Arnold Gaasenbeek (Masters). Brit Qualm (Dames, A6.nl Groot in Auto’s), Niels Overvoorde (Heren, Sportchaletviehhofen.at) en Arjan Bakker (Masters) verdeelden de titels in Zuid-Holland. De zuidelijke titels waren voor Kaat van Stekelenburg (Dames), Remco Stam (Heren, Ormer ICT) en Arno van der Veen (Masters).

Tijdens het altijd sterk bezette kampioenschap van Noord-Holland / Utrecht ging de strijd uiteindelijk tussen drie dames. Topdivisierijders Tessa Snoek (Mastermind / Rekenservice) en Janet Beers (OCRE / Haak) pakten samen met belofte Sofia Schilder twee ronden voorsprong. Ze deden dat weg te springen nadat een kopgroep van zes met daarnaast Yael Prenger, Roos Markus (Mastermind / Rekenservice) en Lisanne Buurman (Turner) was rond gegaan. In het kielzog van het tweede keer rondgaande drietal pakte ook Rienke Boonstra (Beyond) als vierde rijdster een ronde voorsprong. In de finale probeerde Snoek met een aanval de sprint te ontlopen maar ze werd weer bijgehaald waarna belofte Schilder beide topdivisierijders in de sprint aftroefde. Snoek reed naar het zilver, het brons was voor Beers.

Ook bij de heren kwam het in Amsterdam tot een driestrijd in de finale. Christoffel Hendriks (Port of Amsterdam / SKITS) moest het daar opnemen tegen het VGR-Sport / Mechan Groep-tweetal Axel Koopman en Stefan Wolffenbuttel. Het drietal had zo’n 25 ronden voor de finish het peloton voor een tweede keer op een ronde gezet. Nadat Wisse Slendebroek (Omzorg) in een zeer close-finish de sprint om de vierde plaats van een groep van 14 had gewonnen van Niels Immerzeel (VGR-Sport / Mechan Groep) ging het leidende trio de finale in. Koopman opende daar met een aanval waar Hendriks op moest reageren. Het lukte Hendriks om het gat nog te dichten maar daarna was Wolffenbuttel hem in de sprint de baas. Hendriks kreeg als troostprijs het zilver omgehangen, brons was er voor Koopman. Bij de Masters soleerde Arnold Gaasenbeek naar de winst voor Maarten Mastenbroek en Gem Wender.

Familie Stam bezet podium in Breda
Bij het gewestelijke kampioenschap van Noord-Brabant / Limburg / Zeeland was het familieaangelegenheid op het herenpodium. Remco Stam klopte broer Maikel Stam (VGR-Sport / Mechan Groep) in de strijd om de titel. Op een ronde achterstand was Danny Stam (Ormer ICT) goed voor het brons. Bij de vrouwen ging de titel naar belofte Kaat van Stekelenburg die topdivisierijdster Sanne van Heel (Mastermind / Rekenservice) klopte. Bo Mengerink was goed voor brons. Arno van der Veen soleerde bij de masters naar de titel voor Aart van Dalen en Jan van Breugel.

Zuid-Hollandse titel voor Overvoorde, Qualm en Bakker
In Den Haag werd het bij de mannen werd het kampioenschap een strijd binnen de samenwerkende topdivisieploeg van Sportchaletviehhofen.at en de beloften van Groenehartsport.nl. Jan-Willem Broos (Port of Amsterdam / SKITS) schaarde zich als uitdager bij deze broederstrijd maar moest genoegen nemen met de vijfde plaats. De Zuid-Hollandse titel ging naar Niels Overvoorde die ploeggenoot Tom den Heijer (Sportchaletviehhofen.at) achter zich hield. Belofte Wabe de Rooij (Groenehartsport.nl) mocht voor het brons naar het podium. Bij de dames won Brit Qualm de titel door in de finale Olin Verhoog (Wokke Vastgoed) achter haar te houden. Regiorijdster Susanne Prins was mee met Qualm en Verhoog en liet zo enkele beloftenrijdsters achter haar wat haar het brons opleverde. Bij de Zuid-Hollandse masters dubbelden Kurt Wubben, Paul Robijn en Arjan Bakker het peloton maar liefst drie keer. In de finale was het Bakker die de strijd afmaakte. Wubben behaalde zilver, brons was voor Robijn.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Noord-Brabant / Limburg / Zeeland
Uitslag Dames Noord-Brabant / Limburg / Zeeland
Uitslag Masters Noord-Brabant / Limburg / Zeeland
Uitslag Dames Zuid-Holland
Uitslag Masters Zuid-Holland
Uitslag Heren Zuid-Holland
Uitslag Dames Noord-Holland / Utrecht
Uitslag Heren Noord-Holland / Utrecht
Uitslag Masters Noord-Holland / Utrecht