Schaatspeloton.nl - Nieuws - Chiel Smit verrast met winst Sea Ice Classic, Jordy Harink eindwinnaar Grand Prix

geplaatst zondag 26 februari 2023 om 13:02:40 op Schaatspeloton.nl

Chiel Smit klopte na 150 kilometer Casper de Gier in de sprint en wint de Sea Ice Classic. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Luleå heeft Chiel Smit (Sprog) de Sea Ice Classic gewonnen. De 24-jarige Zuidwoldenaar won na 150 kilometer de sprint van medevluchter Casper de Gier (Jumbo-Visma). Smit en De Gier hadden halverwege de koers gereageerd op een aanval van Max van Honschoten (Talentteam) en kregen nadat Van Honschoten was afgevallen nog gezelschap van Niels Immerzeel (VGR-Sport / Mechan Groep) maar in de finale moest lossen. Immerzeel won wel de sprint van de achtervolgers om de derde plaats. Klassementsleider Jordy Harink (Royal A-ware) eindigde als 13 en stelde de eindzege in de Grand Prix veilig.