Schaatspeloton.nl - Nieuws - Esther Kiel wint eerste wedstrijd in Luleå

Esther Kiel wint eerste wedstrijd in Luleå

geplaatst donderdag 23 februari 2023 om 12:51:13 op Schaatspeloton.nl

Esther Kiel won eerder dit seizoen ook de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee.

Esther Kiel won eerder dit seizoen ook de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Luleå heeft Esther Kiel (BDM / BTZ) de eerste Grand Prix-wedstrijd van de finaleweek gewonnen. Kiel, die op de Weissensee ook al de Aart Koopmans won, was na 82 kilometer het snelst van een kopgroep van vijf die in de finale was ontstaan. Tessa Snoek (Mastermind / Rekenservice) die na een val in de laatste kilometers nog weer aansloot bij de kopgroep eindigde als tweede, Laura van Ramshorst (Van Ramshorst Renault) was goed voor de derde plaats. Na vandaag vinden zaterdag en zondag nog twee Grand-wedstrijden plaats op het zee-ijs van de Botnische Golf.

Nadat een vroege vlucht van Sara van Vliet (Van Ramshorst Renault) en Elsemieke van Maaren (BDM / BTZ) het na een maximale voorsprong van twee minuten niet redden duurde het tot diep in de finale voordat er een echte kopgroep ontstond. Een zestal snelde in de slotfase weg en mocht gaan sprinten om de winst.

Kiel toonde zich hier niet verrassend de snelste. Snoek en Van Ramshorst eindigde achter Kiel als tweede en derde. Vluchters Laura Lorenzato (A6.nl Groot in Auto’s) en Janneke Elzinga (PGM Bakker) moesten genoegen nemen met plek vier en vijf, Jessica Merkens (OCRE / Haak) die oorspronkelijke ook deel uitmaakte van de kopgroep kwam in de laatste kilometer ten val.

Bekijk ook:

Uitslag