Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team BDM-BTZ door in zelfde samenstelling

Team BDM-BTZ door in zelfde samenstelling

geplaatst woensdag 22 februari 2023 om 22:33:06 op Schaatspeloton.nl

BDM-BTZ zal ook volgend seizoen in dezelfde samenstelling op het ijs komen.

BDM-BTZ zal ook volgend seizoen in dezelfde samenstelling op het ijs komen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Ineke Dedden, Elsemieke van Maaren, Merel Bosma en Esther Kiel zullen ook komend seizoen weer uitkomen voor BDM-BTZ. Ook het begeleidingsteam blijft met ploegleider Eelco Kooistra, trainer Jack de Rijke, assistent ploegleider/trainer Rixt Meijer en Jan Ronald Wigarda die de commercie doet intact. Ploegleider Eelco Kooistra is zeer content met de verlenging van de contracten. "Het is mooi om te zien dat er zo'n goede chemie is tussen de dames, maar ook tussen de begeleiding. Wanneer je dan in de huidige samenstelling door wil gaan en iedereen denkt daar hetzelfde over is dat natuurlijk fantastisch."

Zowel rijdsters als begeleiding hebben aangegeven om de samenwerking met een jaar te verlengen. "Wel zullen we als organisatie gaan kijken of er de mogelijkheid is om een paar jonge talenten op te leiden. Hierover hebben wij afspraken met Gewest Fryslân waar wij een goede samenwerking mee hebben." Laat Kooistra weten.
 
Team BDM-BTZ stond tot dusver dit seizoen twintig keer op het marathonpodium, waarvan zes overwinningen op kunstijs en twee overwinningen op natuurijs. Daarnaast reed Esther Kiel verdienstelijk op de grote nationale langebaan toernooien.