Schaatspeloton.nl - Nieuws - MM Guide versterkt zich voor volgend seizoen

MM Guide versterkt zich voor volgend seizoen

geplaatst vrijdag 24 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Frans de Ronde en Jörn Gorter (beide InterCarParts.nl) en Jaap Smit (GroeneHartsport.nl) zullen volgend seizoen rijden voor MM Guide. De vierde rijder in de ploeg zal ook komende winter Fabian van Altena zijn. MM Guide moest op zoek naar nieuwe rijders nadat Jelmer Beulenkamp, Peter van Niekerk en Daan Kegel hadden aangegeven te stoppen.

Frans de Ronde mocht vertrekken bij zijn huidige ploeg InterCarParts.nl. De Monnikendammer, eindwinnaar van de Unox/KNSB Cup in 1993/1994, zal bij de formatie van ploegleider Piet Vervoort gezelschap krijgen van zijn huidige ploeggenoot Jörn Gorter. De uit Edam afkomstige Gorter kwam dit seizoen nauwelijks in actie vanwege een blessure, daaraan is hij inmiddels geopereerd.

De 20-jarige Jaap Smit brak dit jaar door in de B Divisie met als hoofdprijs de eindzege in The Greenery Three. In deze driedaagse droeg de Leidenaar, dankzij de overwinning in de eerste etappe, van het begin tot aan het einde het traditionele Spruitjespak.

De nieuwe rijders vervangen bij de formatie van MM Guide Jelmer Beulenkamp die tijdens dit seizoen stopte en Peter van Niekerk die na dit seizoen het marathonschaatsen voor gezien houdt. Ook Daan Kegel zal stoppen met marathonschaatsen. Daan Kegel liep in november bij de massale valpartij in de finale wedstrijd van de Essent Driedaagse een zware enkele blessure op en kwam sindsdien niet meer in actie. Fabian van Altena zal blijven rijden voor de MM Guide-ploeg, die nog wel opzoek is naar een mogelijke 5e en 6e rijder. Volgend seizoen mogen de ploegen van de KNSB bestaan uit zes rijders waarvan en vier opgesteld mogen worden in de A Divisie.