Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vandaag NK marathonschaatsen voor Junioren: programma en historische winnaars

Vandaag NK marathonschaatsen voor Junioren: programma en historische winnaars

geplaatst zaterdag 18 februari 2023 om 09:51:38 op Schaatspeloton.nl

Janne Berkhout won vorig jaar het NK marathonschaatsen voor Junioren B. Dit jaar gaat zij de strijd aan bij de Junioren A. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor Junioren staat vandaag in Groningen op het programma. Om 12:35 uur starten de meisjes Junioren C het kampioenschap met een wedstrijd over 15 ronden. De jongens Junioren B sluiten naar verwachting zo'n drieënhalf uur later de middag af met hun strijd over 35 ronden. Wie voegen zich bij een indrukwekkende lijst historische winnaars? Na een mooie dag in Kardinge weten we het vanmiddag. Benieuwd wie eerder wonnen? Bekijk de erelijsten op van de Junioren C, Junioren B en Junioren A.

Programma:
12:35: Meisjes Junioren C (15 rnd)
aansluitend: Jongens Junioren C (25 rnd)
14:20: Dames Junioren A (35 rnd)
aansluitend: Heren Junioren A (50 rnd)
15:45: Dames Junioren B (25 rnd)
aansluitend: Heren Junioren B (35 rnd)

Om 13:15 uur zijn de finales van de landelijke pupillenwedstrijden. Voorafgaande aan het juniorenkampioenschap rijden de pupillen vanaf 11:00 uur seriewedstrijden om de finalisten te bepalen. Na afloop van de junioren mogen G-schaatsers het ijs op voor hun officiële G-marathonschaatskampioenschap.