Schaatspeloton.nl - Nieuws - Transferupdates: Casper de Gier naar Reggeborgh, Remco Stam en Victor Ramler naar Jumbo-Visma

Transferupdates: Casper de Gier naar Reggeborgh, Remco Stam en Victor Ramler naar Jumbo-Visma

geplaatst vrijdag 17 februari 2023 om 22:34:48 op Schaatspeloton.nl

Remco Stam maakt de overstap van de beloften naar de topdivisieploeg van Jumbo-Visma.

Remco Stam maakt de overstap van de beloften naar de topdivisieploeg van Jumbo-Visma. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Jumbo-Visma heeft met twee nieuwe aanwinsten de ploeg voor het nieuwe seizoen rond. Victor Ramler en Remco Stam vullen de plekken van Casper de Gier en Arjen van Damme waarvan eerder bekend werd dat ze de ploeg gaan verlaten. Van Casper de Gier werd dan juist deze week weer officieel bekend dat hij onderdak heeft gevonden bij Reggeborgh. Daarmee vallen de stukken van de transferpuzzel bij de grote ploegen langzaam in elkaar wat andere ploegen waarschijnlijk snel zal laten volgen in het bekendmaken van hun team voor 2023/2024.

Casper de Gier zoekt prikkels bij Reggeborgh
"Ik heb het gevoel dat ik bij Reggeborgh in een nieuwe omgeving geprikkeld word, waardoor ik als sporter op meerdere vlakken weer stappen kan maken." Stelt Casper de Gier die het plezier in de sport een beetje verloren was in een bericht van zijn nieuwe ploeg. "Ik had last van mentale onrust. De visie van hoe we dingen aanpakten, paste gewoon niet meer bij de manier van hoe ik mijn sport wilde beleven." Het werd tijd voor iets anders. De afgestudeerd voedingsmiddelentechnoloog overwoog te gaan werken. "Maar ik had ook het gevoel dat ik er als marathonschaatser nog niet het uiterste had uitgehaald. En dat wil ik wel graag." Die kans gaat hij nu na drie seizoenen Jumbo-Visma aanpakken bij Reggeborgh.

Jumbo-Visma laat Ramler terugkeren in de marathon
Waar Casper de Gier van Jumbo-Visma vertrekt naar Reggeborgh bevaart Victor Ramler het omgekeerde traject naar het team van ploegleider Peter de Vries. Ramler komt echter niet over van de marathontak van Reggeborgh maar van de langebaanploeg en gaat zich weer meer toeleggen op het marathonschaatsen waar hij ooit begon. "Ik kijk er enorm naar uit om vanaf volgend seizoen voor de marathonploeg van Team Jumbo-Visma uit te komen", reageert Ramler. "Ik wil graag een nog betere schaatser worden en heb mezelf de vragen gesteld: wat heb ik daarvoor nodig en in welke omgeving kan dat het beste? Na enkele gesprekken met Peter en assistent-coach Ingmar Berga ben ik tot de conclusie gekomen dat dat bij Team Jumbo-Visma is."

Net als in de afgelopen jaren zal Ramler op de verschillende schaatsonderdelen actief blijven. "Maar mijn primaire focus zal op de marathonploeg liggen. Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur. Daarnaast heb ik grote ambities op de Mass Start. Ik ben ervan overtuigd dat ik beide onderdelen goed kan combineren bij deze professionele ploeg. Mocht de schaatskalender het toelaten, zal ik ook af en toe een langebaanwedstrijd meepakken."

Na WK-zilver gaat Remco Stam nu voor droom bij Jumbo-Visma
"Het is altijd een droom geweest om ooit voor zo'n goed marathonteam te mogen schaatsen. Dat het aankomend seizoen al gaat gebeuren, vind ik heel mooi. Ik ga er dan ook zeker van genieten", aldus een dolenthousiaste Remco Stam die net zijn overgang naar Jumbo-Visma bevestigd heeft. "Om eerlijk te zijn, had ik er nog totaal geen rekening mee gehouden dat het kon gebeuren, dus toen Peter mij enkele weken geleden belde en vroeg of ik naar Team Jumbo-Visma wilde komen, viel ik wel even stil."

Na dat belletje was de jongste Stam-telg goed voor zilver op de 5000 meter tijdens het WK voor junioren in Inzell. In de marathon was Remco Stam voor Ormer ICT bij de beloften goed voor enkele top-10-plaatsen en een podiumplaats.

Ploegleider Peter de Vries, die eind jaren '90 jarenlang ploeggenoot was van Remco Stam's vader Arnold, is blij dat hij heeft gekozen voor Team Jumbo-Visma. "Met Remco halen we een uitermate talentvolle en gemotiveerde schaatser in huis. Ik denk dat hij goed past in ons team. Daarnaast ben ik van mening dat hij in onze professionele omgeving uit kan groeien tot een heel goede marathonschaatser. Die potentie heeft hij. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Yves Vergeer maakt OKAY / KPMS compleet
Eerder in de week werd bekend dat OKAY / KPMS ook zijn ploeg voor 2023/2024 rond heeft. Nadat eerder Stefan Wolffenbuttel en Bart Swings waren aangetrokken voor de topdivisieploeg en Ruben Ligtenberg, Lars Woelders en Jeroen Janissen de formatie trouw blijven maakt Yves Vergeer de ploeg nu compleet. Net als Stam en Ramler zal Vergeer zijn marathonseizoen blijven combineren met de langebaan waar hij op dit moment voor Team IKO in uitkomt. Eerder kwam Vergeer als beloften al uit voor OKAY.