Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wabe de Rooij tekent bij VGR-Sport / Mechan Groep

Wabe de Rooij tekent bij VGR-Sport / Mechan Groep

geplaatst dinsdag 14 februari 2023 om 21:04:15 op Schaatspeloton.nl

Wabe de Rooij won dit seizoen het NK bij de neo-senioren. Komende winter komt hij uit voor VGR-Sport / Mechan Groep.

Wabe de Rooij won dit seizoen het NK bij de neo-senioren. Komende winter komt hij uit voor VGR-Sport / Mechan Groep. (bron: Schaatspeloton.nl)

Topdivisieploeg VGR-Sport / Mechan Groep heeft zich versterkt met Wabe de Rooij. De Nederlands Kampioen bij de neo-senioren komt over van Groenehartsport.nl en vult de vrije plek dit ontstaan was door het vertrek van Stefan Wolffenbuttel naar OKAY / KPMS. De Rooij was dit seizoen naast de Nederlandse titel ook goed voor drie zeges in de beloftencompetitie waar hij met nog twee wedstrijden te gaan op plaats vijf van het tussenklassement staat. In de topdivisie was hij bij de doorstroomwedstrijd in Tilburg al goed voor een zevende plaats.

Op de Weissensee nam VGR-Sport / Mechan Groep-ploegleider Yoeri Lissenberg contact op met De Rooij's huidige ploegleider Kurt Wubben. Lissenberg hierover: "In het marathonschaatsen is het niet gebruikelijk om je interesse in een rijder direct bij de huidige ploegleider bekend te maken. Gezien het feit dat ik jaren met Kurt in het peloton gereden heb en de waardering voor wat hij betekend heeft en nog betekent voor het marathonschaatsen wilde ik de Koninklijke weg bewandelen. Kurt kon dit zeker waarderen."

De Rooij kwam in beeld bij de ploegleiding van zijn nieuwe ploeg door zijn goede prestaties in de beloftencompetitie, op het Nederlands Kampioenschap neo-senioren en de doorstroomwedstrijd in Tilburg. Lissenberg vervolgt: "Het is niet voor niets dat wij de beloftencompetitie bij de dames en heren nauwgezet volgen. Zeker niet alleen de uitslagen op papier, maar juist het wedstrijdverloop is voor ons interessant. Het past bij de visie van ons als ploegleiding en onze sponsoren dat wij talentvolle rijders willen helpen het maximale uit eigen talenten te halen. Uiteraard kijken wij ook naar kansen en ontwikkelingen in de beide topcompetities. Want met betere rijders en rijders met ervaring in de ploeg is de doelstelling van het maximale halen uit eigen mogelijkheden makkelijker te realiseren."

Op de Weissensee vond het eerste gesprek plaats tussen rijder en ploegleiding. Daar bleek dat sprake was van chemie. Na terugkomst in Nederland werd dan ook vrij snel overeenstemming bereikt.

Over het aantrekken van De Rooij als rijder is Lissenberg duidelijk: "Wabe is een goede rijder met een positief kritische blik. Wij denken dat hij zich nog verder kan ontwikkelen. Zo zal het consequent rijden in de topcompetitie hem zeker helpen een nog hoger niveau te bereiken. Ook zijn wij overtuigd dat hij prima past binnen onze ploeg. Wabe heeft eerder in een ploeg gezeten met twee van onze huidige rijders (Maikel Stam en Joram Verkerk). Prettige bijkomstigheid is dat hij relatief dichtbij woont. Bij VGR-Sport / Mechan Groep zijn wij stellig overtuigd dat als rijders regelmatig samen trainen zij sterker worden. En als je vaak samen traint en de sfeer binnen de ploeg goed is, wat voor ons heel belangrijk is, ben je ook bereid in de koers net even wat harder voor elkaar te werken. Plezier in het schaatsen en trainen is belangrijk om succesvol te kunnen zijn."