Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jet Fransen sluit ook met dubbelprogramma 6-Banentoernooi af in stijl

Jet Fransen sluit ook met dubbelprogramma 6-Banentoernooi af in stijl

geplaatst zondag 12 februari 2023 om 22:05:03 op Schaatspeloton.nl

Jet Fransen reed zaterdagavond zowel in Eindhoven als in Hoorn. In West-Friesland verzekerde zij zich van de eindzege in het regionale 6-Banentoernooi.

Jet Fransen reed zaterdagavond zowel in Eindhoven als in Hoorn. In West-Friesland verzekerde zij zich van de eindzege in het regionale 6-Banentoernooi. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Hoorn heeft Jet Fransen op een bijzondere wijze het 6-Banentoernooi gewonnen. Terwijl zij eerder op de avond in Eindhoven mee had gedaan als doorstroomrijdster aan de landelijke beloftendamesmarathon won ze op ijsbaan De Westfries de finalewedstrijd van de regiocompetitie en stelde zo de eindzege in stijl veilig. Ondanks zeven eerdere overwinningen was vanwege het vaak dubbele programma van Fransen de winst nog allerminst zeker met een kleine voorsprong. Maarten van der Salm en Arnold Gaasenbeek werden eindwinnaars bij respectievelijk de C-rijders en de Masters.

Naast Fransen reed ook Sanne Veenboer een dubbel programma. Haar lukte het met een zesde plaats net niet om een plek op het eindpodium te behalen. Sterre Kruijs en Demi Meinten lukten dat wel. Kruijs had nog kans op de eindzege maar moest uiteindelijk Fransen met 4,8 punten meer voor laten gaan. Meinten had op plaats drie zelf 4 punten marge met Veenboer.

In de C Divisie ging de dagoverwinning naar Chris Berkhout maar schaatste Maarten van der Salm onbedreigd naar de eindzege. De Zoeterwoudse oud-belofte bleef de naaste concurrentie ruim voor. Twee andere oud-beloften Viktor Toonen en Max van Boxel kwamen op een gelijk puntentotaal van 133,1 punten uit, maar omdat Toonen in de finalewedstrijd 1 plek voor Van Boxel finishte was de tweede plek in het eindklassement voor hem en moest Van Boxel genoegen nemen met de derde plek.

Bij de Masters eindigde klassementswinnaar Arnold Gaasenbeek de competitie met zijn zevende dagzege. Als enige pakte hij in Hoorn twee ronden voorsprong op het peloton. Broer Robert die in de finalewedstrijd als vierde finishte mocht als de nummer twee naar het eindpodium. Kees Hooft behaalde de derde plek in het eindklassement.

Bekijk ook:

Uitslag en Eindklassement Masters
Uitslag en Eindklassement Dames
Uitslag en Eindklassement C Divisie