Schaatspeloton.nl - Nieuws - Harm Visser komt met zege op drie punten van leiding Marathon Cup

Harm Visser komt met zege op drie punten van leiding Marathon Cup

geplaatst zaterdag 11 februari 2023 om 21:56:46 op Schaatspeloton.nl

Harm Visser kan net als in de laatste wedstrijd voor de Weissensee ook in Eindhoven juichen.

Harm Visser kan net als in de laatste wedstrijd voor de Weissensee ook in Eindhoven juichen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het zullen nog twee spannende laatste wedstrijden gaan worden om de Marathon Cup. Harm Visser (Jumbo-Visma) wint in Eindhoven en nadert klassementsleider Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) die als tweede finishte tot op drie punten. Evert Hoolwerf (Reggeborgh) legde beslag op de derde plaats. Visser won na 125 ronden de sprint van een omvangrijke kopgroep die in de slotfase het peloton op een ronde had gezet. Luc ter Haar (Bouwselect / Bouwpartners) die de wedstrijd als vijfde finishte behaalde de eindoverwinning in de Club-assistent Brabant Cup.

Het was een aanval van Marthijn Mulder (A6.nl groot in auto's), Willem Hoolwerf jr. (Reggeborgh) en Ronald Kruijer (Bouwselect / Bouwpartners) die de beslissende slag inluidde op het ijs van IJssportcentrum Eindhoven. Met nog zo'n 25 ronden te gaan vond het drietal elkaar in de aanval en toen achtervolging in het peloton in eerste instantie uitbleef keek het trio het peloton zelfs al in de rug. Het was Jumbo-Visma die het peloton echter in gang trok en daarmee het peloton in stukken uiteen zag vallen. Elf rijders, met daarbij ook de snelste mannen, slaagde erin Mulder, Hoolwerf en Kruijer bij te halen en de totaal veertien pakte een ronde voorsprong.

Na het rondgaan stonden er weinig ronden nog op het bord en begon de finale snel. Daarin openden Christiaan Hoekstra (Sportchaletviehhofen.at), Mart Bruggink (Bouwselect / Bouwpartners) en Robert Post (Jumbo-Visma) met een aanval. Gary Hekman (Reggeborgh) hengelde echter rustig aan de vluchters binnen om Evert Hoolwerf een kans te geven om te sprinten om de winst. In de laatste ronde moest hij echter de winst laten aan Harm Visser die na de laatste wedstrijd voor de Weissensee drie weken terug ook de eerste wedstrijd terug uit Oostenrijk op zijn naam schreef. De jonge schaatser uit De Westereen lijkt daarmee meer en meer de belangrijkste concurrent te gaan worden voor Sjoerd den Hertog in de strijd om de cupwinst. Den Hertog werd vandaag tweede maar zag Visser inlopen tot op drie punten. Evert Hoolwerf moest in de lichtstad genoegen nemen met de derde plek.

Luc ter Haar die achter Chris Huizinga (langebaantak Jumbo-Visma) als vijfde eindigde behaalde hiermee voldoende punten om de eindzege in de Club-assistent Brabant Cup binnen te halen. Ter Haar sprokkelde de meeste punten over de wedstrijden in Breda, Tilburg en Eindhoven.

Bekijk ook:

Uitslag