Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuw damesteam Buffet-Restaurant De Schaopwas

Nieuw damesteam Buffet-Restaurant De Schaopwas

geplaatst woensdag 22 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

olanda Langeland en Hilde van Slochteren rijden volgend seizoen voor het nieuwe Damesteam De Schaopwas.

olanda Langeland en Hilde van Slochteren rijden volgend seizoen voor het nieuwe Damesteam De Schaopwas. (bron: Jolandalangeland.nl)

Buffet-Restaurant De Schaopwas uit Eext, wordt sponsor bij het marathonschaatsen. Met ingang van het seizoen 2006/07 zijn Jolanda Langeland, Hilde van Slochteren en Maurine Kroon het sportieve boegbeeld van De Schaopwas. De ploeg Schaopwas.nl staat onder leiding van oud marathon- en langebaanschaatsster Alida Pasveer. De onderhandelingen met een vierde rijdster zijn nog gaande.

Jolanda Langeland is één van de rapste dames in het peloton. In het seizoen 2005/06 had ze een indrukwekkende erelijst, waaronder een derde plaats bij het open NK op de Weissensee in Oostenrijk. Hilde van Slochteren, ze heeft een hekel aan bochten, is bijzonder sterk op natuurijs en is dan ook zeker blij met de nieuwe sponsor. Immers hij heeft zijn eigen ijsbaan. "Het restaurant is gelegen aan mooie plas alwaar vroeger de schapen werden gewassen", aldus de altijd goedlachse Hilde van Slochteren.

Enthousiast is ploegleider Alida Pasveer over de nieuwe aanwinst Maurine Kroon, zij komt over van PGMBakker.nl Vastgoed. "Het is een dame met een goede basissnelheid en we kunnen nog veel plezier aan haar beleven", aldus Pasveer, die trots is op haar nieuwe equipe welke volgend seizoen ook meedoet aan de buitenlandse wedstrijden in Zweden en op de Weissensee in Oostenrijk.

Buffet-Restaurant De Schaopwas te Eext wil ook haar gasten enthousiast maken voor het marathonschaatsen. Met een prijsvraag is een reis naar de natuurijswedstrijden op de Weissensee te winnen. Naast zelf schaatsen op natuurijs kunnen de prijswinnaars dan de prestaties van de dames van de marathonploeg van heel dichtbij bekijken.