Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sponsors Mastermind en Rekenservice stoppen, ploeg ambitieus en gaat door

Sponsors Mastermind en Rekenservice stoppen, ploeg ambitieus en gaat door

geplaatst dinsdag 7 februari 2023 om 21:56:39 op Schaatspeloton.nl

Het vertrouwde rood-blauw van Mastermind verdwijnt net als co-sponsor Rekenservice komend seizoen uit het peloton. Maar de ploeg gaat door.

Het vertrouwde rood-blauw van Mastermind verdwijnt net als co-sponsor Rekenservice komend seizoen uit het peloton. Maar de ploeg gaat door. (bron: Schaatspeloton.nl)

Mastermind en Rekenservice stoppen na het lopende seizoen als sponsor van een marathonploeg. Mastermind was tien seizoenen verbonden aan een schaatsploeg in de hoogste divisie van het dames marathonschaatsen. Rekenservice was iets korter in het damesbeloftenpeloton actief als sponsor. Na vele jaren aparte ploegen gesponsord te hebben, vonden beide sponsoren elkaar twee seizoenen geleden. Nu verdwijnt het vertrouwde rood-blauwe pak uit het peloton. De ploeg en Arwin Verschoor, voorzitter van de stichting waaronder naast de ploeg ook herenmarathonploeg VRG- Mechan Groep valt, toont zich ambitieus en geeft aan dat de ploeg zal blijven bestaan.

In de kleuren van Mastermind reden Emma Engbers en Jessica Merkens over de jaren naar ereplaatsen. Maar een landelijke overwinning zat er nooit in. Het meest dichtbij een grote zege was de ploeg misschien nog wel bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee toen Engbers, die sinds het begin van de ploeg in 2013 in het rood-blauw reed, als tweede finishte. Dit seizoen kwamen naast Engbers ook Roos Markus, Sanne van Heel en Tessa Snoek uit voor Mastermind / Rekenservice.

Met het verdwijnen van Masternind en Rekenservice verdwijnen twee trouwe en loyale sponsoren uit het damespeloton. Echter houdt de ploeg niet op te bestaan. Arwin Verschoor, voorzitter van de stichting waaronder naast de heren marathonploeg VRG- Mechan Groep ook de damesploeg Mastermind-Rekenservice valt, heeft alle vertrouwen in doorstart van de ploeg. Weliswaar onder een andere naam en in andere kleuren. "Het begeleidingsteam voor volgend seizoen is nagenoeg rond. Zo zal Yoeri Lissenberg aanblijven als ploegleider. Gesprekken met nieuwe sponsoren lopen."

Verschoor heeft alle vertrouwen in een goede afloop van deze gesprekken. Hij hoopt over niet al te lange tijd de nieuwe hoofdsponsor bekend te maken. Ook wordt uitgekeken naar subsponsoren. "Het doel is om het gat met de echt grote ploegen te verkleinen. Wij willen meer meedoen om de podiumplaatsen dan in het verleden het geval was, meer invloed hebben op het koersverloop. Hoe mooi is het om jonge rijders op te pikken en te helpen om het maximale uit zichzelf te halen. Maar met onze ambitie durven we ook naar meer gevestigde rijders te kijken, We hebben hen steeds meer te bieden."

Daarnaast kijkt Verschoor tevreden terug op de samenwerking met beide afzwaaiende sponsoren. "Ik ben Mastermind en Rekenservice dankbaar voor hun vertrouwen, support en bijdragen van de vele seizoenen. Zij hebben talentvolle rijders de kans gegeven zich te ontwikkelen. Iets dat past bij de visie van beide bedrijven. Helaas eindigt een mooie samenwerking. Maar wij zullen er alles aan doen om beide sponsoren een passend afscheid te bieden. Met een schuin oog kijken wij toch al naar Zweden."