Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beloftenploeg Groenehartsport.nl stopt na 18 jaar

Beloftenploeg Groenehartsport.nl stopt na 18 jaar

geplaatst donderdag 26 januari 2023 om 22:34:51 op Schaatspeloton.nl

Leon Wenteler leidt voor de uiteindelijke kampioen Wabe de Rooij in het NK neo-senioren.

Leon Wenteler leidt voor de uiteindelijke kampioen Wabe de Rooij in het NK neo-senioren. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na 18 jaar actief te zijn geweest in het marathonschaatsen houdt de beloftenploeg Groenehartsport.nl na dit seizoen op te bestaan. Groenehartsport.nl is een samenwerking van sponsors en sportliefhebbers die elkaar vonden in hun gezamenlijke drive om sport in het Groene Hart en de schaatssport in het bijzonder een stimulans te geven. Dit seizoen komen Joost de Jong, Richard van Schie, Leon Wenteler en Nederlands kampioen bij de neo-senioren Wabe de Rooij uit voor de geel-groene ploeg.

In 2005 maakte Groenehartsport.nl haar debuut op het tweede niveau. Jaap Smit, Bart Hakkenberg, Melvin van Zanten en Koos Kortekaas behoorden tot de eerste lichting. In de jaren kwam Groenehartsport.nl ook uit in de topdivisie bij de dames en heren. Maar sinds 2013 is de focus op het beloftenniveau waar de huidige topdivisierijders Christiaan Hoekstra, Niels Overvoorde, Tom den Heijer en Douwe Boonstra werden klaargestoomd voor het hoogste niveau.

Met Wabe de Rooij was de ploeg dit seizoen al goed voor vier overwinningen waaronder het Nederlands Kampioenschap voor neo-senioren. Leon Wenteler won eerder in het seizoen de marathon in Enschede.

Groenehartsport.nl zal nu als geldschieter toetreden bij topdivisieploeg Sportchalet Viehhofen die onder dezelfde organisatie valt.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2023