Schaatspeloton.nl - Nieuws - OKAY / KPMS heeft ploeg al nagenoeg rond met komst Swings en Wolffenbuttel

OKAY / KPMS heeft ploeg al nagenoeg rond met komst Swings en Wolffenbuttel

geplaatst maandag 23 januari 2023 om 17:29:45 op Schaatspeloton.nl

Bart Swings en Stefan Wolffenbuttel hier in een beeld gevangen komen volgend seizoen uit in het rood van OKAY / KPMS van Jeroen Janissen.

Bart Swings en Stefan Wolffenbuttel hier in een beeld gevangen komen volgend seizoen uit in het rood van OKAY / KPMS van Jeroen Janissen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nog voordat de wedstrijden op de Weissensee beginnen heeft OKAY / KPMS de ploeg voor het volgende seizoen al nagenoeg rond. Bart Swings komt over van Team IKO, terwijl Stefan Wolffenbuttel de overstap maakt van VGR-Sport/Mechan Groep naar OKAY / KPMS waar Jeroen Janissen bijtekent. Samen met Ruben Ligtenberg en Lars Woelders die een doorlopend contract hebben bij de ploeg van manager Edward van Dijk heeft de ploeg daarmee al vijf namen vast voor 2023/2024. Van Dijk geeft aan dat er nog een plek in te vullen is.

Jeroen Janissen won dit seizoen de openingsmarathon in Amsterdam en droeg logischerwijs de tweede wedstrijd het oranje leiderspak. Bij die tweede wedstrijd pakte naar nu blijkt zijn toekomstige ploeggenoot Bart Swings met een overwinning het oranje over. Janissen pakte vorige week het oranje terug om het gisteren in Alkmaar te verliezen. In de strijd om de cup staat Janissen met nog drie wedstrijden te gaan op de tweede plaats vlak achter klassementsleider Den Hertog. Bart Swings voegt zich enkel in het marathonschaatsen bij OKAY / KPMS en zal net zoals in voorgaande jaren zeker niet alle wedstrijden rijden.

Van een andere aanwinst mag dat wel verwacht worden. Stefan Wolffenbuttel begint aan zijn negende jaar op het hoogste niveau en presteerde met name op natuurijs. Zo was hij al eens vijfde tijdens het Open NK op de Weissensee en finishte hij vorig seizoen de Sea Ice Classic in LuleƄ als vierde. Afgelopen NK op kunstijs eindigde de schaatser uit Landsmeer als zesde.