Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart Hoolwerf rapste in Tilburg, Jeroen Janissen terug in oranje

Bart Hoolwerf rapste in Tilburg, Jeroen Janissen terug in oranje

geplaatst zaterdag 14 januari 2023 om 21:51:58 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwerf klopt op de streep wittepakdrager Harm Visser en Bart Swings.

Bart Hoolwerf klopt op de streep wittepakdrager Harm Visser en Bart Swings. (bron: Schaatspeloton.nl)

De elfde etappe in de Marathon Cup is gewonnen door Bart Hoolwerf (Reggeborgh). In een spannende sprint was Hoolwerf in Tilburg Harm Visser (Jumbo-Visma) en Bart Swings (IKO) te snel af. Het drietal maakte deel uit van een kopgroep van tien die in de slotfase nog een tweede ronde voorsprong pakte op zeven andere schaatsers met een ronde voorsprong. Jeroen Janissen (OKAY / KPMS) finishte als vijfde waardoor de winnaar van de openingswedstrijd door afwezigheid van klassementsleider Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) na 10 wedstrijden weer terugkeerde in het oranje leiderspak.

In Tilburg viel het eigenlijk geen moment echt stil. Reggeborgh probeerde de koers te controleren ondanks de aanwezigheid van Bart Swings vertrouwde de groene trein op de sprint van Bart Hoolwerf. Beide Barten zaten er eigenlijk altijd bij als er een grote groep ontstond. Datzelfde goldt voor Jeroen Janissen en Luc ter Haar (Bouwselect / Bouwpartners) die bij de afwezigheid van klassementsleider Sjoerd den Hertog de kan hadden het oranje leiderspak over te nemen. Het was diep in de wedstrijd dat zo'n groep de ruimte kreeg. Dertien rijders dubbelde het peloton Later sloten Stefan Wolffenbuttel (VGR-Sport / Mechan Groep), Ruben Ligtenberg (OKAY / KPMS), belofte Wisse Slendebroek (Omzorg) en gastrijder Marcel Bosker daar nog bij aan.

Toen de vier aansloten was er vooraan in het peloton alweer een groep op weg. Tien rijders keken het peloton in de rug toen het peloton werd afgebeld. Deze tien gingen strijden om de winst. Harm Visser leek bij het uitkomen van de laatste bocht de beste positie te hebben voor de winst. Bart Hoolwerf bekroonde hier echter het vertrouwen van zijn ploeg door op de laatste meters Harm Visser nog voorbij te steken. Bart Swings moest genoegen nemen met de derde plaats. Jeroen Janissen werd achter Luc ter Haar vijfde en sprokkelde zo voldoende punten om het oranje leiderspak in ontvangst te mogen nemen. Janissen begon dit seizoen met de winst in de openingsmarathon en verloor daarna in de tweede wedstrijd het leiderspak aan Swings.

Bekijk ook:

Uitslag