Schaatspeloton.nl - Nieuws - Deze schaatsers hebben zich via Noord-Oost Competitie geplaatst voor het NK neo-senioren

Deze schaatsers hebben zich via Noord-Oost Competitie geplaatst voor het NK neo-senioren

geplaatst donderdag 29 december 2022 om 18:46:14 op Schaatspeloton.nl

Kai-Arne Ottenhoff vorig seizoen in actie tijdens het NK Junioren C. Nu is hij een van de schaatsers die zich geplaats heeft voor het NK neo-senioren op nieuwsjaarsdag.

Kai-Arne Ottenhoff vorig seizoen in actie tijdens het NK Junioren C. Nu is hij een van de schaatsers die zich geplaats heeft voor het NK neo-senioren op nieuwsjaarsdag. (bron: Schaatspeloton.nl)

Zondag vindt in Amsterdam in het voorprogramma van senioren het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor neo-senioren plaats. Alle schaatsers uit de beloftendivisie die nog geen senioren zijn mogen hier start, ook mogen topdivisierijders die nog geen senioren zijn er voor kiezen te starten. Daarnaast plaatsten rijders zich de regionale competities voor de titelstrijd. Vanuit Noord-Oost Competitie, de competitie voor de gewesten Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland zijn dat deze rijders.

Acht C-rijders, maar zonder klassementsleider
Acht rijders mogen vanuit de Noord-Oost Competitie meedoen aan het NK voor neo-senioren. Axel van der Tuuk voert als klassementsleider de vertegenwoordiging van de Noord-Oost Competitie normaal aangevoerd. Maar Van der Tuuk, die in 2013 en 2014 zilver en brons won tijdens de pupillenkampioenschappen, heeft zich niet aangemeld. Michiel Kok, die vierde staat in de gezamenlijke C- en Masterscompetitie, won net als Colin Breed die zesde in het klassement staat een van de vier etappes in de regionale competitie. Kok en Breed die zich wel hebben aangemeld worden aangevuld door Jochem Kerssies, Johan Bouwhuis, Adne Koster en Kai-Arne Ottenhof. Ook eerste reserve Jarno Jaitjema zal normaalgesproken nieuwjaarsdag van start gaan, voor tweede reserve Jochem Posthumus is het nog even afwachten.

Geplaatst en aangemeld
4. NO-C70 Michiel Kok
6. NO-C56 Colin Breed
8. NO-C45 Jochem Kerssies
9. NO-C75 Jelmer Koehoorn
10. NO-C54 Johan Bouwhuis
11. NO-C89 Adne Koster
14. NO-C65 Kai-Arne Ottenhoff
16. NO-C47 Jarno Haitjema (1e reserve)
17. NO-C55 Jochem Posthumus (2e reserve)

Geplaatst maar niet aangemeld:
1. NO-C64 Axel van der Tuuk
18. NO-C51 Tjibbe de Vries (3e reserve)
19. NO-C48 Sietse de Vries (4e reserve)
21. NO-C84 Robin Metz (5e reserve)

Vrouwen uit het tweede en derde niveau plaatsen zich
Bij de vrouwen is de selectieprocedure in de Noord-Oost Competitie interessant. Sinds enkele jaren kent deze regiocompetitie geen eigen damescompetitie en zijn de vrouwen verspreiden over het tweede, derde en vierde niveau. Al de zes dames die op het tweede niveau hebben zich zo geplaats. Maar alleen Mirjam Thomas (17e in het klassement), Tijn Borst (23e) en Sharon Heesink (32e) hebben zich daarvan ook ingeschreven. Mayke Vriesinga (17e), Donna Noor Gemser (39e) en Ella Groenewoud (zonder klassementspunten) zouden mogen starten maar hebben ervoor gekozen zich niet in te schrijven. Vanuit het derde niveau plaatsen de nummer vijf Iris Veenstra en nummer tien Emma Alida Veuger zich direct. Roelie Kroondijk zal als tweede reserve achter de niet ingeschreven Isabelle Waayer ook van start mogen gaan.

Geplaatst en aangemeldI
II-18. NO-D93 Mirjam Thomas
II-23. NO-D66 Tijn Borst
II-32. NO-D36 Sharon Heesink
III-5. NO-D34 Iris Veenstra
III-10. NO-D57 Emma Alida Veuger
III-20. NO-D29 Roelie Kroondijk (2e reserve)

Geplaatst maar niet aangemeld:
II-17. NO-D60 Mayke Vriesinga
II-39. NO-D59 Donna Noor Gemser
II.ng. NO-D34 Ella Groenewoud
III-14. NO-D50 Isabella Waayer (1e reserve)
III-33. NO-D63 Rixt Tol (3e reserve)
IV-19. NO-D10 Trudie Postma (4e reserve)