Schaatspeloton.nl - Nieuws - Esther Kiel ook op Brabants ijs het snelst

Esther Kiel ook op Brabants ijs het snelst

geplaatst zaterdag 17 december 2022 om 20:12:29 op Schaatspeloton.nl

Esther Kiel wint voor de vierde keer op rij, oranjepakdraagster Maaike Verweij moet opnieuw het hoofd buigen voor de BDM / BTZ-rijdster.

Esther Kiel wint voor de vierde keer op rij, oranjepakdraagster Maaike Verweij moet opnieuw het hoofd buigen voor de BDM / BTZ-rijdster. (bron: Schaatspeloton.nl)

Voor de vierde keer op rij heeft Esther Kiel in de Marathon Cup gewonnen. In Breda was de in Heerenveen woonachtige schaatsster van BDM / BTZ net als gisteravond in Utrecht het snelst in de massasprint. Paulien Verhaar (Bouwbedrijf De Vries) en klassementsleidster Maaike Verweij (Albert Heijn Zaanlander) eindigden achter Kiel als tweede en derde. Verweij blijft ook na vandaag leidster in het klassement. Kiel staat nog steeds 29,7 punten achter de oranjepakdraagster.

De dames brachten op het Brabantse ijs een aantrekkelijke wedstrijd op het ijs, maar de aanvallers werden niet beloond. Jessica Merkens (OCRE / Haak), Evi Gelling (Turner) en Eline Jansen (Van Ramshorst Renault) kozen halverwege de koers de aanval. Het drietal sloeg snel een gat maar zag uiteindelijk sterke reactie uit het peloton. Laura Lorenzato (A6.nl Groot in Auto's) en Merel Bosma (BDM / BTZ) die vanuit het peloton het drietal overvleugelde bleven vervolgens een tijd de koers aanvoeren. Maar ook voor hen was de aanval geen lang leven beschorven.

In de finale probeerde Loesanne van der Geest (PGM Bakker) het peloton vvervolgens nog te verrassen. Een tiental ronden bleeft Van der Geest uit het peloton maar een samenwerking van A6.nl en BDM / BTZ rekende de Haarlemse uiteindelijk in. Hierna was in de massasprint Esther Kiel opnieuw de sterkste. Paulien Verhaar en Maaike Verweij flankeerden Kiel uiteindelijk op het podium als tweede en derde.

Bekijk ook:

Uitslag