Schaatspeloton.nl - Nieuws - In Utrecht maakt Esther Kiel kunstijshattrick vol

In Utrecht maakt Esther Kiel kunstijshattrick vol

geplaatst vrijdag 16 december 2022 om 20:29:37 op Schaatspeloton.nl

Esther Kiel wint in Utrecht, BDM / BTZ heeft reden tot juichen ze pakken ook plaats drie en vier.

Esther Kiel wint in Utrecht, BDM / BTZ heeft reden tot juichen ze pakken ook plaats drie en vier. (bron: Schaatspeloton.nl)

Esther Kiel (BDM / BTZ) heeft in Utrecht de achtste wedstrijd in de Marathon Cup gewonnen. Voor de derde keer op rij was Kiel het snelst, dit keer in de massasprint. Oranjepakdraagster Maaike Verweij (Albert Heijn Zaanlander) werd op de streep geklopt maar behoudt een ruime voorsprong in het klassement. Kiels ploeggenote Merel Bosma (BDM / BTZ) mocht als nummer drie naar het podium en met Elsemieke van Maaren net naast het podium deed BDM / BTZ goede zaken voor het ploegenklassement.

Geen aanval kreeg echt ruimte op het harde kunstijs van De Vechtsebanen. Het peloton wat deze vrijdagavond niet op volle oorlogsterkte was sloot al spoedig weer aan. In de finale mag een poging van Laura van Ramshorst (Van Ramshorst Renault), Jade van der Molen (OCRE / Haak) en Laura Lorenzato (A6.nl Groot in Auto's) om toch de beslissing te forceren genoemd worden. Ook reed BDM / BTZ aanvallen om de eenling Maaike Verweij tot achtervolgen te dwingen. Later probeerde ook Tjilde Bennis (Turner) met een goede versnelling nog het peloton te verschalken. Meer dan vijftig meter kreeg ze echter niet en toen Sandra Dekker (OCRE / Haak) aansloot volgde al snel de rest van het peloton die daarna opweg ging naar de massasprint.

Esther Kiel maakte het hier af door Maaike Verweij op de streep te kloppen. Ploeggenoten Merel Bosma en Elsemiek van Maaren maakten op plekken drie en vier het BDM / BTZ-feest compleet.

Bekijk ook:

Uitslag