Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jordy Harink soleert opnieuw naar winst in Deventer

Jordy Harink soleert opnieuw naar winst in Deventer

geplaatst zaterdag 10 december 2022 om 22:11:19 op Schaatspeloton.nl

Net als vorig jaar heeft Jordy Harink (Royal A-ware) de cupwedstrijd in Deventer gewonnen. In de finale ontsnapte Harink uit een sterke kopgroep met een ronde voorsprong waar zijn ploeg met drie man het overwicht had. Nadat het achter hem stil viel bleef Harink weg en kon opnieuw juichen in de ijsselstad. Sjoerd den Hertog en Daan Gelling (beiden Royal A-ware) maakte het feest voor de mannen in het blauw compleet door tweede en derde te worden en zo respectievelijke het oranje en wit aan te mogen trekken.

Halverwege de wedstrijd ontstond op De Scheg de definitieve kopgroep met daarin volop grote namen. Het achttal ontstond toen een grotere kopgroep in de jacht naar een ronde voorsprong scheeurde. Sjoerd den Hertog kon de oversteek nog maken waarmee Royal A-ware met drie man in een overtal situatie kwam.

Toen het peloton was afgesprint speelde de blauwe mannen dit gewicht uit. Uiteindelijk was het Harink die de aanval koos en Robert Post (Jumbo-Visma) in de achtervolging dwong. Den Hertog verdedigde de aanval van zijn ploeggenoot door mee te springen met Post. Nadat Crispijn Ariƫns (Reggeborgh) en Jeroen Janissen (Okay / KPMS) waren aangesloten viel de achtervolging stil en bouwde Harink zijn voorsprong uit. Onbedreigd reed hij naar zijn derde kunstijsoverwinning terwijl Den Hertog en Gelling het podiumfeest compleet maakte voor Royal A-ware. Den Hertog nam met zijn tweede plaats de oranje leiderstrui over van Harm Visser (Jumbo-Visma) die de slag gemist had, Gelling lost Visser af als wittetruidrager.

Bekijk ook:

Uitslag