Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 6 van 2006

Regiomarathon: Overzicht Week 6 van 2006

geplaatst dinsdag 14 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Deze week werd afgesloten met de wedstrijden in de Noord-Oost Competitie en het 5-Banentoernooi. Eerder in de week was in Breda een zeer recente wereldkampioene te zien als winnares.

Maandag 6 februari 2006 (Haarlem) – Winst voor Frans Biemond
De achtste wedstrijd in de baancompetitie van Haarlem werd bij de Veteranen een prooi voor Frans Biemond. De nummer twee van het klassement klopte na 40 ronden de klassementsleider Ben van Haastrecht (2e) en Fer Vergeer jr. (3e).

Maandag 6 februari 2006 (Den Haag) – Eddie Turfboer winnaar in Den Haag
Eddie Turfboer heeft in Den Haag de zesde wedstrijd in de Oomssport Cup gewonnen. Hij verwees in de 45 ronden lange wedstrijd Gerard Nijgh naar de tweede plek. Erik van der Valk eindigde op de derde plek. Paul Rutten pakte de overwinning bij de Veteranen.

Woensdag 8 februari 2006 (Assen) – Gary Hekman wint in Assen
Gary Hekman heeft in Assen de baancompetitiewedstrijd gewonnen. De Gramsberger verwees zijn plaats genoot Raemon Hekman naar de tweede plaats, Bart de Vries eindigde als derde. Op de vierde plaats kwam Arend Veenhof als beste Veteraan over de streep.

Woensdag 8 februari 2006 (Amsterdam) – Hans Griffioen pakt overwinning
Hans Griffioen heeft in de Amsterdamse baancompetitie dankzij de dagoverwinning de leiding het klassement overgenomen. Egbert van Blaaderen eindigde als tweede, Jouke Hoogeveen moest genoegen nemen met de derde plek.

3. Jan Plooijer

Vrijdag 10 februari 2006 (Den Haag) – Ankie Ytsma en Giel Hermans winnen.
De zevende wedstrijd om de Oomssport Cup in Den Haag is bij de Dames gewonnen door Ankie Ytsma. De Haagse verwees na 25 ronden Amy de Graaf naar de tweede en Heleen van Vliet naar de derde plaats. Bij de Veteranen werd de wedstrijd gewonnen door Giel Hermans voor Theo Ruijgrok en Hans van der Meijden.

3. Willem Veelenturf

Vrijdag 10 februari 2006 (Alkmaar) – Richard Kramer verstevigt leiding.
Dankzij de dagoverwinning heeft Richard Kramer de leiding in het Alkmaarse klassement verstevigd. De rijder uit Hoogkarspel, die al ruim aan de leiding staat, pakte de overwinning door Camiel van Eis (2e) en Hilbert de Koning (3e) te kloppen.

3. Jan Duif

Zaterdag 11 februari 2006 (Breda) – Wereldkampioene Veldrijden wint in het marathonschaatsen
29 januari van dit jaar behaalde de 18-jarige Marianne Vos de Wereldtitel Veldrijden bij de Senioren. Niet alleen met de fiets kan Vos goed overweg, vorig seizoen was zij ook derde op het Nederlandse Kampioenschap Marathonschaatsen voor Junioren. En tijdens de baancompetitiewedstrijd in Breda op zaterdag kon zij de wedstrijd winnen. De Belgische Nele Armée eindigde als tweede, Dominique van der Stelt werd derde.
Bij de Heren won Pieter Jan van Eck opnieuw de wedstrijd.

3. Jean-Luc Ostijn (België)

Zondag 12 februari 2006 (Groningen) – Gary Hekman wint in de Noord-Oost Competitie
In de voorlaatste wedstrijd van de regionale Noord-Oost Competitie heeft Gary Hekman de wedstrijd gewonnen. Hierdoor loopt hij in de klassementsleider Wierd Osinga, die zondag tweede werd. De voorsprong van de rijder uit Aduard bedraagt met nog één wedstrijd te gaan 7,8 punten. Bij de Dames positioneerde Bianca Roosenboom zich dankzij de wedstrijdoverwinning in poleposition voor de eindoverwinning.

Zondag 12 februari 2006 (Den Haag) – Michiel Maerten wint in 5-Banentoernooi
De negende wedstrijd in het 5-Banentoernooi is in Den Haag gewonnen door Michiel Maerten. Hij was in de massasprint te sterk voor Johan Elstgeest en Johan Bakker die genoegen moesten nemen met respectievelijk de tweede en derde plek. Eric Bisschops eindigde als vijfde en blijft aan de leiding in het tussenklassement.
Bij de Dames won Ankie Ytsma en zij klom daardoor op naar de vierde plek in het klassement. Jolanda Spruit blijft daarin echter, mede dankzij een derde plek in Den Haag, veilig aan de leiding. Yvonne Spigt eindigde zondag als tweede.