Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten toont opnieuw overmacht AH Zaanlander en wint ook in Thialf

Irene Schouten toont opnieuw overmacht AH Zaanlander en wint ook in Thialf

geplaatst zaterdag 5 november 2022 om 20:15:47 op Schaatspeloton.nl

De drie AH Zaanlander-dames kunnen juichend over de streep, Irene Schouten wint ook de derde wedstrijd van het seizoen.

De drie AH Zaanlander-dames kunnen juichend over de streep, Irene Schouten wint ook de derde wedstrijd van het seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Ook de derde wedstrijd in de Marathon Cup voor vrouwen is gewonnen door Irene Schouten. Na een levendige wedstrijd toonde Albert Heijn Zaanlander opnieuw hun overmacht. Waar ze eerst Arianna Pruisscher solo in de aanval stuurde maakten Schouten en Marijke Groenewoud de oversteek. Het AH Zaanlander-drietal koerste daarna onbedreigd naar de sprint waar alledrie juichend over de streep kwamen. Achter Schouten plaatste Pruisscher zich als tweede, Groenewoud mocht als derde naar het podium.

Met Irene Schouten en haar voltallige ploeg aan de start was het voorafgaande aan de wedstrijd eigenlijk niet de vraag of maar hoe zij de overwinning binnen zouden gaan slepen. Schouten won de laatste elf marathons in Heerenveen waar ze aan de start verscheen en was natuurlijk ook de eerste twee etappes van de Marathon Cup dit seizoen al winnares. Toch was de eerste serieuze ontsnapping die ontstond er een waar de West-friese olympisch kampioene geen deel van uitmaakte. Ploeggenoten Maaike Verweij en Arianna Pruisscher vertegenwoordigde de eer van AH Zaanlander in de kopgroep van tien, met naast het tweetal Jade van der Molen (OCRE / Haak), Laura van Ramshorst, Femke Mossinkoff (beiden Van Ramshorst Renault), Dieuwertje van Kalken (Turner), Brit Qualm en Sharon Hendriks (beiden A6.nl Groot in auto's), Elsemieke van Maaren (BDM / BTZ), en Emma Engbers (Mastermind / Rekenservice), die een halve baan voorsprong pakte.

Het was echter Irene Schouten zelf die de sprong naar de kopgroep maakte met achter haar de rest van het peloton die in brokken en stukken terugkwam bij de kop van de wedstrijd. Het was daarna Pruisscher die solo de aanval koos en een flinke voorsprong pakte. Toen het gat aanzienlijk was versnelde Schouten en Groenewoud vanuit het peloton en maakten de oversteek. Samenwerkend gaf het groene drietal het peloton geen kans meer om dichterbij te komen waarna ze samen de winnares ging bepalen. Schouten ging hier opnieuw met de overwinning naar huis vanuit Thialf. Nu dus voor de twaalfde maal op rij was de volle buit voor de kampioene die Pruisscher op plaats twee en Groenewoud op plaats drie naast haar zag op het podium.

Bekijk ook:

Uitslag