Schaatspeloton.nl - Nieuws - Een derde topdivisieheren debutant, Jorrit Bergsma nestor peloton

Een derde topdivisieheren debutant, Jorrit Bergsma nestor peloton

geplaatst vrijdag 21 oktober 2022 om 12:46:46 op Schaatspeloton.nl

Jorrit Bergsma zal dit seizoen in de kleuren van Jumbo-Visma op het ijs verschijnen. Op het trainingskamp vooruitlopend aan het marathonschaatsseizoen kwam hij op de langebaan al in die kleuren in actie.

Jorrit Bergsma zal dit seizoen in de kleuren van Jumbo-Visma op het ijs verschijnen. Op het trainingskamp vooruitlopend aan het marathonschaatsseizoen kwam hij op de langebaan al in die kleuren in actie. (bron: Stephan Tellier)

23 van de 69 marathonschaatsers die dit seizoen een nummer in de topdivisie heren hebben zijn debutant. Daarmee is een derde van alle topmarathonschaatsers nieuw op het hoogste niveau. De meesten van hen komen over uit de beloftendivisie, enkelen komen vanuit het langebaanschaatsen het marathonpeloton binnen. Als scherp contrast begint Jorrit Bergsma (Team Jumbo-Visma) aan zijn zeventiende seizoen in het topdivisiepeloton. Ook Gary Hekman (Reggeborgh), met 16 seizoenen, en Timo Verkaaik (Sportchaletviehhofen.at) en Crispijn Ariëns (Reggeborgh), beiden voor het 15e seizoen actief in de topdivisie, horen bij de meest ervaren marathonschaatsers die zaterdag in Amsterdam aan het nieuwe seizoen beginnen.

Meest ervaren topdivisieschaatsers:
17 seizoenen: Jorrit Bergsma
16 seizoenen: Gary Hekman
15 seizoenen: Timo Verkaaik en Crispijn Ariëns
13 seizoenen: Mart Bruggink en Ronald Kruijer
11 seizoenen: Mats Stoltenborg en Bart Mol
10 seizoenen: Sjoerd den Hertog, Ruurd Dijkstra en Robert Post
9 seizoenen: Evert en Willem Hoolwerf

Debuterende topdivisieschaatsers:
Jan Hamers, Ruud van Egmond, Klaas Poortinga, Max van Honschoten, Koen Klinkhamer, Koen de Best, Ruud Slagter, Cornelius Kersten, Indra Médard, Lars Woelders, Joram Verkerk, Ruben Ligtenberg, Ruben Marinus, Kayo Vos, Christian Haasjes, Marthijn Mulder, Ian Quinn, Chiel Smit, Mitchell Ross, Jan-Willem Broos, Arjen van Damme, Maikel Stam en Douwe Boonstra